Samsung je predstavio prvi komercijalni smartphone koji će koristiti Tizen open-source platformu na svojem uređaju Samsung Z.

Najveći proizvođač mobilnih uređaja koji koristi Googleov Android, nakon kamera i pametnih satova ukomponirat će Tizen mobilni operativni sustav u svoj novi uređaj Samsung Z čime će konkurirati Androidu, Microsoftovom Windows Phoneu i Appleovom iOS-u. Novi Z uređaj spada u premium kategoriju s 4.8 inčnim 720p AMOLED zaslonom, 2.3 GHz quad-core procesorom i 8 MP kamerom.

Kao i njegov “brat” Galaxy 5, ovaj uređaj će imati i senzor otiska prstiju.

Inače, Tizen su razvili Intel i Vodafone Group Pic kao alternativa Androidu, a prema svemu sudeći ovaj operativni sustav je “brz, s optimalnim unaprjeđenjima upravljanjem memorijom.” Osim toga Tizen se pokazao kao vrlo dobar kod renderiranja weba i scrollanja.

Što se nedostataka tiče, Tizen za sada nema veliku kolekciju aplikacija kao što to ima iOS i Android, te je još uvijek malo zaostali kod korisničkog sučelja.

Izvor Samsung

Samsung predstavio svoj prvi smartphone s Tizen operativnim sistemom Samsung predstavio svoj prvi smartphone s Tizen operativnim sistemom

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju