Samsung priprema nešto potpuno novo u svijetu pametnih telefona?

Jedan ekran, dva... Tri? Upravo o tome razmišljaju u Samsungu.

Martina Čizmić | 30.10.2020. / 11:25

Samsung je svojim fleksibilnim telefonima pokazao u kojem bi se smjeru dizajn pametnih telefona mogao kretati u budućnosti. Nakon "dječjih bolesti" s prvim Galaxy Foldom, Z Flip i Z Fold 2 pokazali su da u Samsungu slušaju svoje korisnike, ali i da još ima prostora za poboljšanje.

Upravo bi to poboljšanje uskoro moglo ugledati svjetlo dana. Prema dokumentaciji do koje je došla ekipa iz LetsGoDigital, u Samsungu razmišljaju o potpuno novom obliku fleksibilnog telefona.

Novi fleksibilni telefon ekran presavijao bi se na tri dijela, a poseban dodatak bila bi izvlačna tipkovnica koja bi trebala olakšati ozbiljniji rad na uređaju.

Prema podacima koje je Samsung predao korejskom Uredu za intelektualno vlasništvo, radi se o uređaju koji se preklapa na dva mjesta. Izvlačna tipkovnica "skriva" se unutar jednog dijela ekrana i može se izvući prema potrebi. Dio ekrana uvijek bi bio dostupan korisniku, a moglo bi ga se koristiti u različitim položajima (poput "šatora", tableta ili pak svojevrsnog laptopa).

Iako nema nikakvih tehničkih podataka, čini se kako su u Samsungu zamislili da cijeli uređaj, kad se složi, ne zauzima puno više prostora od aktualnog Z Fold 2.

Što će se točno skrivati ispod "origami" površine, ne možemo ni nagađati jer zasad nije poznato kad bi takav uređaj mogao doći na tržište.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti