Samsung priprema 'nešto veliko'

Glasine kažu kako Samsung za rujan priprema novi model iz Galaxy Note serije koji bi trebao imati 4k ekran dijagonale čak 5,9 inčna

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.03.2015. / 07:58

Samsung priprema 'nešto veliko'

Samsung je početkom ovog mjeseca predstavio nove modele pametnih telefona iz Galaxy S serije – Galaxy S6 i S6 Edge koji su privukli veliku pažnju tehnoloških novinara i ljubitelja ove kompanije koji vjeruju kako će, na krilima ovih mobilnih uređaja, Samsung ponovno povećati prodaju telefona i profit. Prodaja novih modela počinje sljedećeg mjeseca, a internetom već sada kruže glasine oko novog uređaja iz Galaxy Note serije kojeg bi trebali predstaviti u rujnu i koje kažu da ova kompanija priprema 'nešto veliko', odnosno smartphone s iznimno velikim ekranom. Južnokorejska kompanija prvi model iz Galaxy Note serije predstavila je 2011. godine i tada su mnogi smatrali da je dijagonala ekrana od 5,3 inča koliko je imao prvi Note prevelika, no pokazalo se da je Samsung s Note serijom otvorio jedno potpuno novo tržište (phableta) te su njihove stope slijedile sve velike mobilne kompanije, uključujući i Apple.

Ove godine Samsung priprema petu generaciju Notea od Galaxyja Note 5 očekujemo ekran dijagonale 5,9 inča, a ovo bi trebao biti prvi smartphone s 4k ekranom (rezolucija 3,840x2,160 piksela), uz gustoću piksela od čak 746ppi. Što se hardvera tiče, telefon će raditi na Qualcommovom snažnom Snapdragon 810 procesoru, imat će 4GB RAM-a, korisnicima bi trebalo biti dostupno do 128GB memorije (u ponudi će vjerojatno biti modeli memorijskog kapaciteta od 32 do 128GB), dok će rezolucija senzora kamere iznositi 20MP. S novim Noteom Samsung bi ponovno mogao ponoviti taktiku koju je primijenio s posljednjim Galaxy S modelima, odnosno mogao bi predstaviti klasičan model s 5,9 inčnim ekranom, ali i još jednu verziju – Galaxy Note 5 Edge koji će imati zakrivljene rubove ekrana.

Izvor: IBTimes

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti