Samsung priprema velike promjene na najjačem modelu smartphonea

Šef mobilnog odjela Samsunga najavio je za desetu generaciju Galaxy telefona velike promjene u dizajnu, no nije komentirao o kakvim se promjenama radi.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.09.2018. / 18:33

Samsung Galaxy S9 (Foto: Samsung) (Foto: Samsung)

Samsung je predstavio svoje najjače adute za ovu godinu – u prvoj polovici godine predstavljeni su Galaxy S9 i S9+, a prošlog mjeseca na velikom eventu u New Yorku vidjeli smo kako izgleda i novi Note9. Do kraja godine trebali bi, nadamo se, saznati i nešto više informacije o prvom (Samsungovom) savitljivom telefonu na tržištu, nakon čega se pažnja ljubitelja pametnih telefona ove kompanije okreće sljedećoj godini i novim generacijama S modela.

Nakon što prošlih godina nismo vidjeli neke revolucionarne novitete u pogledu dizajna uređaja iz Galaxy S serije, čini se da Galaxy S10 neće biti sličan prethodnicima. Naime, tijekom druženja s novinarima u Kini tijekom prošlog tjedna šef mobilnog odjela Samsunga DJ Koh najavio je velike promjene u dizajnu na nadolazećem Galaxy S10 telefonu.

O detaljima nije htio govoriti (spomenuo je samo nove boje kućišta) te će biti zanimljivo vidjeti kakve će to novitete Samsung predstaviti – hoće li se odlučiti na tzv. notch kao u iPhoneu, hoće li to biti senzor za otiske prstiju integriran u ekran, skrivena ili pop-up kamera ili neko iznenađenje kakvo još nismo vidjeli na tržištu pametnih telefona.

Ono što možemo očekivati, kao i kod svake nove generacije smartphonea jest još jači hardver (Snapdragon 855 čipset,) 6 ili 8 GB RAM-a, veliku količinu interne memorije, još bolje i kvalitetnije kamere i slične nadogradnje kakve se predstave svake godine.

Što se ostalih glasina tiče, navodno bi deseta generacija Galaxyja mogla dolaziti u tri verzije s različitim veličinama ekrana i kvalitetama kamera, a najveći i najjači model sa stražnje bi strane mogao imati tri kamere.

Nadamo se kako ćemo Samsungov Galaxy S10 vidjeti već početkom godine, a najveći svjetski mobilni sajam Mobile World Congress koji se tradicionalno u veljači održava u Barceloni idealna je prilika za to.

Izvor: Sam Mobile
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti