Samsung rudari Bitcoine starim mobitelima

Izgleda da je rudarenje Bitcoin kriptovalute učinkovitije i isplativije pomoću mobilnih uređaja.

Monika Nožić Monika Nožinić | 01.11.2017. / 08:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsungova nova "Upcycling" inicijativa iskorištavanja zastarjele tehnologije na nove i kreativne načine rezultirala je korištenjem starih mobilnih uređaja za rudarenje Bitcoina.

Iako dostupna oprema ima niske tehničke specifikacije, Samsung  tvrdi da 8 uređaja Galaxy S5 može rudariti uz puno veću energetsku učinkovitost u usporedbi sa stolnim računalima.

Postojanje takve inicijative izašlo je u javnost tijekom Samsungove developerske konferencije u San Franciscu na kojoj je demonstrirano rudarenje pomoću 50 umreženih Galaxy S5 telefona. Uređaj za rudarenje ideja je Samsungovog kreativnog laboratorija koji predstavlja interni odjel inovativnosti i razvoja unutar Samsunga.

Ovo nije prva takva inicijativa, Samsungov kreativni laboratorij do sada je imao već nekoliko ideja za korištenjem zastarjele tehnologije u nove svrhe. Tako su jednom pretvorili start Galaxy tablet u laptop pogonjen na Ubuntu, a jednom prilikom su iskoristili mobitel Galaxy S3 za nadzor akvarija s ribicama.

Samsung je obećao da će svi planovi, za ovaj i sve iduće projekte, biti besplatno dostupni na internetu, a također najavljuju da će software koji koriste za otključavanje i reprogramiranje starih uređaja postati dostupan svima.

Glasnogovornik tvrtke, Robin Schuitz, izjavio je da će ovakve inovativne platforme omogućiti da na ekološki i odgovoran način stari Galaxy uređaji dobiju novu svrhu, a ne da ih se drži zaboravljene u nekim ladicama.

Ako ste spremni kupiti svoj prvi Bitcoin, u detaljno opisanim koracima saznajte kako sa svojom bankovnom karticom kupiti Bitcoin preko platforme Coinbase.

Izvor: HBP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti