Samsung Safety Screen: Aplikacija koja štiti vaše oči

Aplikacija korisnike podsjeća da uređaj drže na sigurnoj udaljenosti od očiju.

Monika Nožić Monika Nožinić | 23.04.2016. / 10:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsung je predstavio Samsung Safety Screen, aplikaciju za sigurnost ekrana koja pomaže korisnicima, a posebno mlađoj djeci, da svoje mobilne uređaje drže na idealnoj udaljenosti od očiju.

Samsung Safety Screen radi u pozadini na mobilnim uređajima, a roditelji putem lozinke mogu aktivirati i zaštitu. Koristeći napredni softver za prepoznavanje lica, aplikacija prikazuje prijateljski raspoloženu animaciju koja ugasi ekran kada se uređaj prinese preblizu očima, a otključa ga tek kada se uređaj udalji na minimalnu preporučenu sigurnu udaljenost.

S obzirom na to da je danas kratkovidost u porastu, što znanstvenici pripisuju mješavini genetskih i faktora okruženja, uključujući sve veći broj aktivnosti na maloj udaljenosti od lica. Na ovo dodatno utječe i upotreba digitalnih uređaja, kao i sve manja izloženost prirodnom svjetlu kroz aktivnosti na otvorenom. Naprezanje očiju uslijed upotrebe digitalnih uređaja podjednako može pogoditi i djecu i adolescente, čije se oči posebno umaraju nakon dugotrajne upotrebe.

"Upotreba elektronskih uređaja kao što su mobilni telefoni i tableti u velikom je porastu kod svih starosnih skupina. Primijetili smo da djeca provode više vremena u upotrebi svojih uređaja, da ih drže preblizu očima, što nije idealno i što može oštetiti njihov vid. Kao lideri inovacija, brinemo i o zdravlju i sigurnosti naših korisnika. Zato smo predstavili ovu inovativnu aplikaciju koja štiti oči korisnika tako što ih podsjeća da svoje uređaje drže na sigurnoj udaljenosti", stoji u priopćenju kompanije Samsung Gulf Electronics.

Razvijena u kompaniji Samsung Gulf Electronics, u suradnji s Leo Burnett MENA Samsung Safety Screen, aplikacija je već dobila nagradu na nedavno održanom događanju Dubai Lynx.

Samsung Safety Screen aplikaciju besplatno možete preuzeti ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti