Samsung u planu ima program prodaje rabljenih telefona

Ovakvi bi se telefoni prodavali na tržištima poput Indije, gdje si kupci ne mogu priuštiti skupocjene telefone.

Monika Nožić Monika Nožinić | 22.08.2016. / 19:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako si ne možete priuštiti najnovija Apple računala, telefone ili tablet uređaje, kompanija u tom slučaju ima program u kojemu korisnici mogu kupiti rabljeni, "popravljeni" proizvod. Proizvode službeno popravlja Apple, a korisnici ih mogu kupiti preko eBaya ili na nekom drugom mjestu. Do sada je Appleov program bio prilično dobro prihvaćen od strane korisnika pa ne čudi što sada i Samsung želi slijediti njihov primjer.

Kako u novom izvještaju navodi Reuters, Samsung planira vlastiti program popravljenih telefona koji bi mogao biti pokrenut već sljedeće godine. Ideja se ne razlikuje od one koju ima kompanija Apple i koja svoje rabljene uređaje već nudi na nekoliko tržišta.

Samsungov novi program podrazumijeva prodaju rabljenih telefona koje vraćaju kupci pretplaćeni na program "staro za novo". U Samsungu će provjeravati ispravnost uređaja te ih prodavati kao rabljene po nižim cijenama.

Ovakvi bi se telefoni prodavali na tržištima poput Indije, gdje si kupci ne mogu priuštiti skupocjene Samsungove telefone.

Međutim, postoji i rizik jer Samsung već nudi veći broj modela srednje klase pa bi se prodaja naprednijih telefona po nižoj cijeni mogla negativno odraziti upravo na te modele.

Izvor: Reuters

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti