Sljedeće godine Samsung predstavlja pametni telefon s preklopnim zaslonom

Proteklih godina puno se priča o tehnologiji koja će pametne telefone učiniti puno praktičnijima, štoviše - savitljivima

Viktor Gabaj Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 15.09.2015. / 20:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mogli smo vidjeti dosta vizualnih koncepata koji predviđaju razvoj pametnih telefona u budućnosti poput onog iz 2014. koji predviđa Samsungove uređaje za 2020., a u međuvremenu su se pojavile i prve inačice pametnih telefona koje koriste sličnu tehnologiju „savijanja“. U tu skupinu spadaju LG Flex i Samsungovi Edge modeli koji koriste zakrivljene OLED ekrane, a vjerojatno je kako će istu tradiciju pratiti i ostali proizvođači - samo je pitanje vremena.

Posljednjih dana internetom kolaju informacije kineskih izvora koji tvrde kako će ova tehnologija „savijanja“ i „preklapanja“ ekrana ugledati svjetlo tržišta već u siječnju sljedeće godine. Tada bi navodno Samsung trebao predstaviti prvi uređaj takve vrste kojeg bi pogonio Snapdragon 820 procesor uz 3 GB radne memorije, a priča se i o još nekim specifikacijama poput utora za memorijsku karticu, no ipak se vrijedi strpjeti i pričekati još koji mjesec.


 

Vrlo je vjerojatno kako će Samsung model ovakvog kalibra predstaviti na CES sajmu u Las Vegasu ili pak na sljedećem MWC-u u Barceloni zakazanom za veljaču 2016. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti