Kako se bliži dan predstavljanja Appleovog uređaja za virtualnu stvarnost, tako se na mreži pojavljuje sve više informacija o tome što možemo očekivati. A očekivanja su jako velika jer bi takvi uređaj jednom mogli zamijeniti čak i same pametne telefone. Iako se tako nešto trenutačno čini nemogućim, ako bi glavne mogućnosti pametnih telefona mogli imati u okviru nekakvih naprednih tehnoloških naočala, opcije poput telefoniranja, dopisivanja, navigacije i slično zaista bi mogli koristiti većinom putem tih uređaja.

Tim Cook Osoba koja je testirala potpuno novi Appleov uređaj oduševljena je performansama i iskustvom

No ako do toga zaista i dođe, to sigurno neće biti tako skoro. Prvi Appleov VR uređaj tek bi trebao pokazati potencijal ove tehnologije te, ako je suditi prema reakcijama nekih osoba koje su već isprobale testnu verziju, taj je potencijal jako velik. Usprkos tome, postoji jedan veliki otegotni faktor zbog kojeg ne treba očekivati navalu za takvim VR naočalama. Naime, njihova cijena trebala bi iznositi oko 3 tisuće dolara.

Nakon ovog uređaja tijekom sljedećih godina možemo očekivati nove uređaje za virtualnu i proširenu stvarnost koji će biti jeftiniji, a spominju se i naočale koje će imati napredne sposobnosti proširene stvarnosti, a bit će dizajnirane kao klasične naočale za vid ili sunčane naočale.

Što se prvog modela tiče, analitičar Mark Gurman otkrio je neke do sada nepoznate stvari o njemu. Naime, kaže kako će na sebi imati dva priključka, od čega je jedan USB-C za prijenos podataka, dok je drugi magnetski priključak putem kojeg će se s uređajem spojiti baterija.

Dakle, čini se kako su se u Appleu odlučili dizajnirati uređaj koji nema unutarnju, već vanjsku bateriju kako bi hardver bio lakši i udobniji za nošenje. Naravno, u tom slučaju problem je što bi korisnici u džepu trebali nositi vanjsku bateriju i povezati je kabelom s uređajem. Gurman kaže kako bi baterija trebala izdržati oko dva sata rada.

Metaverse Tinejdžeri su prilično nezainteresirani za tehnologiju budućnosti

Bit će zanimljivo vidjeti kako su u Appleu zamislili i dizajnirali vanjsku bateriju i način na koji će povezivati s uređajem, a ako ne dođe do nekih većih promjena i novih kašnjenja, nadamo se kako ćemo to vidjeti već početkom lipnja na njihovoj WWDC konferenciji.

Izvor: 9to5Mac

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju