Apple će za 2 mjeseca predstaviti nove proizvode, a još nije poznato hoćemo li vidjeti i njihov gadget budućnosti

Apple svake godine u lipnju održava konferenciju usmjerenu developerima na kojoj predstavljaju i nove uređaje i novu generaciju softvera.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.04.2023. / 21:54

Tim Cook (Foto: Afp)

Za nešto više od dva mjeseca počet će Appleova konferencija Worldwide Developers Conference (WWDC) na kojoj će ova kompanija predstaviti hardverske i softverske novitete na kojima su radili posljednjih mjeseci. Iako na njoj ne treba očekivati nove modele iPhonea, Apple Watcha i drugih popularnih gadgeta, Tim Cook bi mogao predstaviti jedan potpuno novi uređaj, gadget budućnosti koji bi jednom mogao zamijeniti čak i iPhone.

Slika nije dostupna Appleova sljedeća velika stvar mogla bi biti - veliki promašaj

O Appleovim naočalama, odnosno AR/VR uređaju govori se godinama i većina informacija govorila je da će ih, nakon nekoliko odgoda, napokon predstaviti ovog lipnja. Ipak prema posljednjim glasinama, veća je vjerojatno za novu odgodu na što su Cooka upozorili inženjeri koji rade na ovom gadgetu i koji očito nisu zadovoljni s dosadašnjim napretkom. S obzirom na to da iz tvrtke nema službenih informacijama i ovisimo samo o glasinama, morat ćemo sačekati WWDC i tek ćemo onda saznati što su na kraju odlučili Cook i ekipa.

No čak ako u lipnju i ne predstave ovaj futuristički gadget, na WWDC-u svakako neće biti dosadno te ljubitelji Applea mogu očekivati novi hardver, kao i softver namijenjen mobilnim uređajima i računalima.

Za ljubitelje prijenosnika najvažnija novost trebao bi biti MacBook Air s većim ekranom. Trenutačni modeli imaju ekran dijagonale 13,6 inča, dok bi novi model imao 15,5-inčni ekran, a osim većeg ekrana, ne treba očekivati neke promjene oko dizajna samog prijenosnika. Bit će zanimljivo vidjeti na kojem će hardveru raditi laptop jer postoji mogućnost da će ga pokretati čipset M2 i M2 Pro, no neke informacije koje kruže mrežom spominju i novu generaciju Appleova hardvera i čipset M3.

Osim prijenosnika, spominju se i dva modela stolnih računala. Aktualni model Mac Proa još pokreće Intelov hardver, a za ovu godinu očekujemo računalo sličnog ili istog dizajna, no s najjačim Appleovim hardverom poput čipseta M2 Ultra, a dio osoba upoznatih s planovima kompanije govori i o novom modelu Mac Studija koji će također pokretati M2 Ultra i/ili M2 Max hardver.

Umjetna inteligencija Apple želi razviti umjetnu inteligenciju poput ChatGPT-a

Kao i svake godine, tako će i na ovogodišnjem WWDC-u, Apple predstaviti nove verzije softvera za svoje uređaje pa tako očekujemo iOS 17, iPadOS 17, macOS Ventura 14, tvOS 17 i watchOS 10. Kakve konkretne novitete možemo očekivati od novog softvera za Appleove gadgete, saznat ćemo za malo više od 2 mjeseca.

 Izvor: Mac Rumors

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti