Appleova sljedeća velika stvar mogla bi biti - veliki promašaj

Iako Cook i ekipa imaju velike planove, dio zaposlenika i direktora nije siguran u uspjeh uređaja koji bi se mogao prodavati po cijeni od čak 3 tisuće dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.03.2023. / 21:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Za nekoliko mjeseci Apple planira predstaviti svoj potpuno novi uređaj s kojim namjeravaju napasti tržište virtualne i proširene stvarnosti. Razvoj njihovih pametnih naočala, odnosno VR uređaja čiji dizajn podsjeća na skijašku masku traje jako dugo, a dio zaposlenika tvrtke i dalje nije zadovoljan s onim što je do sada napravljeno.

Tim Cook Najvažniji projekt Tima Cooka: Apple priprema gadget koji bi trebao zamijeniti iPhone

U razgovoru za medije (naravno, pod uvjetom anonimnosti) nekoliko je sadašnjih i bivših zaposlenika i direktora progovorilo o dugotrajnom i, čini se, mukotrpnom razvoju ovog uređaja koji bi se mogao pokazati kao veliki Appleov promašaj. Problemi su razni - od njegovih performansi do cijene koja bi trebala iznositi više od 3 tisuće dolara. Oni se pitaju hoće li se jedan takav premium uređaj uopće pokazati korisnim za njegove kupce. Također, prijašnje informacije osoba koje su testirale naočale kažu da su neudobne za nošenje, a problem je i vanjska baterija koja bi trebala izdržati samo nekoliko sati rada.

Upravo zbog činjenice da nisu vjerovali u taj proizvod, neki su zaposlenici napustili Apple, a neki su dobili otkaz jer nisu na vrijeme uspjeli u razvoju određenih opcija poput npr. integracije glasovnog asistenta.

A jedna od stvari koja će nedostajati jednom kada Apple predstavi te naočale, prema ljudima upoznati s razvojem tog uređaja, jest neka atraktivna aplikacija koja bi mogla privući korisnike i zbog koje oni dubljeg džepa neće zažaliti platiti 3 tisuće dolara samo kako bi nosili te naočale na glavi.

Ovo bi trebao biti prvi Appleov novi proizvod još od predstavljanja pametnog sata što je bilo prije osam godina, a njegov razvoj traje najmanje sedam godina. Planirano predstavljanje već je odgođeno dva puta, a prema nekim prijašnjim informacijama, dio zaposlenika smatra kako bi se ovaj VR uređaj trebao ponovno odgoditi dok se ne usavrši, no Cook i direktori više ne žele pristati na odgodu.

Apple Apple se priprema za budućnost: Planira vlastitu verziju metaversa

Nakon prve verzije možemo očekivati i novu verziju VR/AR uređaja koja će biti dosta jeftinija, a s vremenom očekujemo i napredne i atraktivne aplikacije koje će iskoristiti sav njegov potencijal.

Izvor: Yahoo News

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti