Appleov dugoočekivani uređaj stiže za nekoliko mjeseci

Prvo predstavljanje očekujemo u rano proljeće, više detalja trebali bismo saznati početkom lipnja, a prodaja bi trebala početi tijekom jeseni.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.01.2023. / 11:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ova bi godina trebala biti posebna za Apple jer će nakon dosta vremena predstaviti potpuno novi uređaj. Riječ je o uređaju za proširenu i virtualnu stvarnost o kojem se govori godinama, a njegovo predstavljanje možemo očekivati tijekom proljeća.

Apple Apple se priprema za budućnost: Planira vlastitu verziju metaversa

Iako su neke informacije govorile kako će to biti na konferenciji WWDC koja će se održati u lipnju, prema posljednjim informacijama koje je prošli vikend objavio analitičar Mark Gurman (a još ranije isto je najavio i Ming-Chi Kuo), to će biti još ranije. Prema Gurmanu, neki developeri već su dobili ovaj uređaj na testiranje, no on je daleko od finaliziranog te ekipa iz Applea mora raditi na hardveru i softveru prije nego što krene u prodaju.

Appleov prvotni plan bio je predstaviti uređaj u siječnju ove godine, što je sada potvrdio i Gurman, no kako ga nisu uspjeli na vrijeme dovršiti, njegovo su predstavljanje pomaknuli za nekoliko mjeseci. Ni tada ne bismo trebali saznati sve informacije o AR/VR naočalama, već bismo trebali vidjeti kako izgleda i saznati neke njegove opcije, dok bi Apple sve detalje o njima trebao objaviti tijekom spomenute konferencije WWDC.

Treba naglasiti kako će, prema informacijama istog analitičara, proći još neko vrijeme od prvog prikazivanja AR/VR naočala do početka njegove prodaje, što bi trebali biti nekad tijekom jeseni ove godine. S tim uređajem Apple će ući na potpuno novo tržište, no na početku ne treba očekivati veliku potražnju za njim prvenstveno zbog cijene koja bi mogla iznositi čak oko 3 tisuće dolara.

Kako ne bi bilo novih kašnjenja, Gurman kaže kako je Apple prebacio resurse i iz drugih odjela na rad na tom uređaju, zbog čega je došlo do kašnjenja, odnosno odgode nekih drugih projekata.

Slika nije dostupna Stiže sljedeće godine i bit će jako skup: Objavljeni detalji o Appleovom uređaju za proširenu i virtualnu stvarnost

Osim o uređaju za proširenu i virtualnu stvarnost, Gurman se u svom izvještaju dotaknuo i drugih Appleovih gadgeta te je rekao kako ne treba očekivati neke promjene vezane za slušalice AirPods i pametni sat Apple Watch. Što se računala tiče, ove godine možemo očekivati novi Mac Pro i MacBook Pro s čipom M2, dok spominje i novi model MacBooka Air koji bi trebao imati ekran od 15 inča. Također, u kompaniji rade i na novom modelu pametnog zvučnika HomePod koji bi dizajnom trebao biti sličan kao i model predstavljen 2018.

Izvor: 9to5Mac

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti