Jeff Bezos nedavno je najavio razvod od dugogodišnje supruge, a razlog prekida braka nova je ljubav šefa Amazona, bivša televizijska voditeljica Lauren Sanchez. Informacije o Bezosovu razvodu medijima nisu samo zanimljive zbog činjenice da se razvodi najbogatiji čovjek na svijetu, koji bi nakon potpisivanja papira mogao izgubiti polovicu bogatstva, dok bi njegova dosadašnja supruga mogla postati najbogatija žena na svijetu, već i zato što je Bezos optužio ljude iz National Enquirera da su ga ucjenjivali objavom intimnih fotografija.

Jeff Bezos (Foto: Getty) Slažete li se? Prema Jeffu Bezosu, ovo je znak visoke inteligencije

U National Enquireru objavljene su i neke privatne poruke koje su razmjenjivali Bezos i Sachez, nakon čega je šef Amazona unajmio privatnog istražitelja kako bi otkrio je li netko hakirao njegov telefon i tako se dokopao privatnih poruka. Istražitelj Gavin de Becker nedavno je dovršio istragu koja je pokazala da je Bezosov telefon zaista hakiran te da iza tog napada stoji – Saudijska Arabija. Netko iz vlade Saudijske Arabije imao je pristup Bezosovu telefonu i dokopao se njegovih privatnih informacija i poruka, ali nije poznato postoji li povezanost između ovog hakiranja i informacija, tj. privatnih poruka koje su objavljene u National Enquireru.

Situacija u kojoj strana vlada prisluškuje i prati najbogatijeg čovjeka na svijetu i izvršnog direktora moćne američke korporacije korištenjem naprednih tehnologija zvuči kao scenarij iz nekog špijunskog krimića, komentirali su na Business Insideru.

Detalji nisu poznati, no nagađa se da je Saudijska Arabija uspjela pristupiti podacima s Bezosova telefona iskorištavanjem tehnologije izraelske kompanije NSO Group, s čijim su se "naprednim špijunskim tehnologijama" već koristile vlade diljem svijeta (kao razlozi špijuniranja navode se borba protiv terorizma i kriminala), a njihovim se uslugama navodno već koristila i Saudijska Arabija prilikom špijuniranja novinara Jamala Khashoggija, koji je ubijen u Istanbulu.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju