Šef Boston Dynamicsa napokon otkrio čemu služe "robotski psi" SpotMini

Robotski psi SpotMini trebali bi postati dostupni i za široke mase, ali tek od sljedeće godine. Naravno, cijena sigurno neće biti mala.

Martina Čizmić | 06.06.2019. / 12:00

SpotMini (Foto: Boston Dynamics) (Foto: Boston Dynamics)

Sjećate li se onih robotskih "pasa" iz Boston Dynamicsa koji se sami šeću po skladištu, vuku saonice i surađuju kako bi otvorili vrata te zadržali ljude podalje? Čini se kako bi mogli dobiti još jednu ulogu.

SpotMini roboti vuku kamion Djeluje li i vama pomalo zastrašujuće ova snimka vučne službe budućnosti?

Govoreći na Amazonovoj konferenciji o robotici i strojnom učenju, re:MARS, predsjednik Boston Dynamicsa, Marc Raibert, iznio je svoju viziju budućnosti SpotMini robotskih pasa. A ona nije ono što biste očekivali.

Naime, Raibert svoje robotske pse vidi kao borbene igračke koje odmjeravaju snage u "mrežnoj igri s fizičkim akterima". Kako bi ta igra točno trebala izgledati, nije još poznato. Možda poput "Street Fightera" ili borbi pasa. Raibert je tijekom svoje prezentacije tek pokazao video u kojem se četiri robotska psa "bore" oko velike plave lopte.

I iako su robotski psi prošetali pozornicom uz Raiberta, nisu pokazali svoje "borilačke" sposobnosti. Kako je pojašnjeno, "borbena" inačica još uvijek je u testnoj fazi.

Za sve one koji nisu Jeff Bezos, ali bi ipak željeli imati svog robotskog psa, dobra i loša vijest.

Robotski psi SpotMini trebali bi postati dostupni i za široke mase, ali tek od sljedeće godine. Naravno, cijena sigurno neće biti mala.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti