Šef dizajna mobilnih uređaja u Samsungu napustio kompaniju radi kritika o dizajnu

Chang Dong-hoon, koji je studirao dizajn na Art Institutu u Chicagu, napustio je svoje mjesto šefa dizajna mobilnih uređaja nakon što se kritiziralo Samsung Galaxy S5 zbog “nedostatka ljepote”.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 08.05.2014. / 08:50

Šef dizajna mobilnih uređaja u Samsungu napustio kompaniju radi kritika o dizajnu

Chang Dong-hoon, koji je studirao dizajn na Art Institutu u Chicagu, napustio je svoje mjesto šefa dizajna mobilnih uređaja nakon što se kritiziralo Samsung Galaxy S5 zbog “nedostatka ljepote”.

Prodaja Samsungovih uređaja raste i bilježi rekorde, pa je tako samo u zadnjem tromjesečju prošle godine kompanija prodala 86 milijuna smartphonea, poprilično više nego Apple, te time zauzela 29.6 posto tržišta naspram 17.5% koliko ima Apple.

No Samsung ima problem što ne stvara dovoljno profita od prodaje uređaja, prvenstveno radi ogromnog ulaganja u marketing, pa su tako čak i u Južnoj Koreji spustili cijenu Galaxy S5 uređaja, prvi puta za flagship uređaj.

Osim financija, Samsung ima problema i s dizajnom, kojeg su korisnici često okarakterizirali kao “ružan uređaj”, pogotovo pozadinu Notea 3.  S druge strane S4 ima plastičnu pozadinu i ljudi smatraju to jeftinim, što nije dobra vijest za skupi flagship model.

Bez obzira na sve, Changa će naslijediti Lee Min-hyouk, potpredsjednik mobilnog dizajna, no iako odlazi iz kompanije, Chang će nadgledati kompletnu strategiju dizajna u Samsungu.

Izvor TechCrunch

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti