Šef Facebooka kao predsjednik SAD-a? Evo što kaže Zuckerberg

Mark Zuckerberg jučer je komentirao glasine prema kojima su njegovi posljednji potezi priprema terena za njegovu buduću kandidaturu za mjesto predsjednika SAD-a

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.01.2017. / 09:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Komentirajući neke od poteza Marka Zuckerberga u posljednje vrijeme, brojni američki mediji počeli su nagađati kako bi ovo mogli biti prvi koraci trenutnog šefa Facebooka prema poziciji najmoćnijeg čovjeka SAD-a. Jedan od tih poteza jest i njegova novogodišnja odluka – Zuckerberg želi posjetiti sve američke savezne države kako bi se bolje upoznao s problemima ljudi, što je tipično za političare i njihove kampanje u kojima se bore za glasove. Također, u svojoj filantropskoj organizaciji koju vodi sa ženom zaposlio je i bivšeg savjetnika Baracka Obame, a nedavno je rekao kako je 'vjera jako važna' te se više ne smatra ateistom (na Cnetu napominju kako ljudi više vole religiozne političare). Zbog svega navedenog, ali i atmosfere u SAD-u u kojoj su predsjednički izbori glavna tema već tjednima, sve se više piše kako i Zuckerberg razmišlja o kandidaturi za predsjednika SAD-a u budućnosti – mogao bi se kandidati već 2020., no prema LA Timesu, u Silicijskoj dolini vjeruju kako je to realnije očekivati 2024.

S obzirom na sve veći broj glasina, jučer se napokon oglasio i Mark Zuckerberg koji je demantirao ova medijska nagađanja i rekao kako se nema namjeru kandidirati za predsjednika SAD-a. 'Fokusiram sam na našu zajednicu u Facebooku i Chan Zuckerberg inicijativu', komentirao je za BuzzFeed. Zajedno sa ženom Priscillom, Mark je 2015. pokrenuo organizaciju čiji je cilj učiniti svijet boljim mjestom za život, odnosno borba protiv bolesti, ulaganje u znanost, edukaciju, tehnologiju i slično.

Naravno, ovo neće zaustaviti medije u daljnjem nagađanju oko Zuckerbergovih političkih ambicija, kao što nije isključeno da se šef Facebooku u budućnosti predomisli jer, s obzirom da će uskoro navršiti 33 godine, puno je vremena pred njim.

Izvor: Buzz Feed
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti