Send: Novi gumb iz Facebooka

Krajem prošle godine Facebook je objavio 'Groups' koje omogućuju dijeljenje sadržaja unutar malih skupina korisnika Facebooka.

Zimo Zimo Zimo | 26.04.2011. / 00:22

Send: Novi gumb iz Facebooka

Krajem prošle godine Facebook je objavio 'Groups' koje omogućuju dijeljenje sadržaja unutar malih skupina korisnika Facebooka.

Od kada su objavili Groups u listopadu prošle godine pa do danas, korisnici su napravili preko 50 milijuna grupa na Facebooku.

Brz porast kreiranja grupa može se zahvaliti vrlo jednostavan način kreiranja iste, pa tako umjesto da svi izrađuju liste prijatelja i upravljaju njima, jedna osoba može izraditi grupu i pozvati u grupu koga želi.

Prije godinu dana Facebook je objavio mega popularan gumb 'Like' koji omogućuje korisnicima da na vrlo jednostavan način podijele sa svojim prijateljima što im se sviđa.

No što ako želite taj sadržaj podijeliti samo sa nekim osobama? Odgovor na to pitanje je novi 'Send' gumb. Naime, Facebook je obavio gumb koji omogućuje korisnicima da dijele sadržaj samo sa određenim prijateljima.

Recimo to ovako. Nađete neki članak koji se ne tiče vašeg šefa na poslu, ali bi možda mogao biti zanimljiv vašim frendovima. Klikom na Send gumb, koji će se uskoro početi pojavljivati na web stranicama, moći ćete podijeliti sadržaj sa individualnim prijateljima na Facebooku ili sa bilo kojom od grupa u kojoj se nalazite.

Osim Send gumba, grupe su dobile još neka unaprjeđenja, pa ćete uskoro biti u mogućnosti objaviti pitanja ili ankete samo za članove grupe. Također, prije ste imali mogućnost uploadati samo po jednu sliku, dok ćete od sada moći uploadati cijeli album direktno u vašu grupu, čime ćete još više olakšati dijeljenje fotografija samo sa ljudima sa kojima to želite.

Administratori grupa moći odobriti ljude prije nego što se dodaju u grupe, a za korisnike koji koriste stariju inačicu grupe, Facebook je izradio alat koji će omogućiti ažuriranje na novi format. Članovi i administratori grupa primit će obavijesti u narednim tjednima s uputama kako ažurirati grupe.

Koristite li grupe? Smatrate li ih korisnima? Što mislite o 'Send' gumbu?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti