Slavonski Brod dobiva 19 milijuna kuna vrijednu optičku infrastrukturu

Uvođenje optičke infrastrukture pridonijet će povećanju konkurentnosti lokalnog gospodarstva.

Martina Čizmić | 16.09.2020. / 16:48

Internet, ilustracija (Foto: iStock) (Foto: iStock)

 Sa 19 milijuna kuna vrijednim ulaganjem Hrvatski Telekom je započeo implementaciju najmodernije optičke infrastrukture na području Slavonskog Broda u naseljima Slavonija 1, Slavonija 2, Kolonija i Mikrorajon te Osječkoj ulici. Implementacija bi trebala biti gotova do kraja listopada, a uključenje prvih korisnika očekuje se već početkom studenog ove godine.

 

Ovime će 8.000 kućanstava dobiti mogućnost korištenja prednosti optičke infrastrukture koja omogućuje ultrabrzi internet uz brzine preko 100 Mbit/s, a u budućnosti će te brzine ići i preko 1 Gbit/s. Također je u pripremnoj fazi i projektiranje optičke mreže Runjaninovoj i Maričevićevoj ulici te ulicama Joze Martinovića, Marka Majstorovića i Franje Kuharića, optika bi na tom području trebala biti uvedena do kraja 2020. godine.

 

Realizacijom ovog projekta unaprijedit će se korisničko iskustvo te omogućiti nesmetano korištenje naprednih i inovativnih digitalnih proizvoda i usluga poput e-Građana, e-škole, e-zdravlja i e-parkinga za čije korištenje su prijeko potrebne velike pristupne brzine. Istodobno, uvođenje optičke infrastrukture pridonijet će povećanju konkurentnosti lokalnog gospodarstva.

 

Kontinuirano unaprjeđenje kvalitete mreže naš je strateški prioritet, a ulaganja u optičku infrastrukturu su osnova tehnološkog, gospodarskog i društvenog razvoja jer omogućuju veće brzine, bolji signal i brojne opipljive koristi za privatne i poslovne korisnike. Cilj Hrvatskog Telekoma je osigurati najbolju uslugu u svim dijelovima Hrvatske i veseli nas što Slavonskom Brodu i Brođanima donosimo modernizaciju i svijet boljih mogućnosti, izjavio je Boris Drilo, član Uprave Hrvatskog Telekoma za tehniku i informacijsku tehnologiju.

 

Kao gradonačelnik pozdravljam ovu vrijednu investiciju kojom će se osigurati najbrža i najkvalitetnija telekomunikacijska mreža za građane Slavonskog Broda. Inovativna rješenja koja podižu razinu kvalitete života i rada u današnje vrijeme ponajviše se vezuju uz visoke komunikacijske standarde i digitalizaciju društva te nam je u tom smislu veliko zadovoljstvo što imamo priliku biti dio ovog važnog projekta Hrvatskog Telekoma, izjavio je Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti