Sljedeće godine Apple počinje s prodajom modela iPhone Slim

Na internetu već možemo pročitati kakve novitete Apple priprema za novu generaciju svojih telefona koja će se u prodaji pojaviti 2025. godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.05.2024. / 09:09

Apple iPhone 15 Pro (Foto: Apple)

Ostalo je još malo više od tri mjeseca do Appleova predstavljanja nove generacije iPhonea. Cook bi u rujnu trebao predstaviti četiri nova modela iz serije iPhone 16 o kojima, zahvaljujući glasinama, već sada znamo manje-više sve, iako uvijek postoji mogućnost da nas Apple iznenadi s nekom novom stvari, odnosno novitetom koji se do sada nije spominjao u medijima.

iPhone Hoće li Apple zbog pada potražnje predstaviti iPhone cijene oko 250 dolara?

Prošli tjedan mrežom su se proširile nove glasine oko nadolazećih modela Appleovih telefona koje je objavio pouzdani analitičar Jeff Pu iz Haitong International Securitiesa. Zanimljivo, on nije objavio novitete oko iPhonea 16, već ima inside informacije o seriji iPhone 17 koju očekujemo u rujnu 2025. godine. A ta generacija Appleovih telefona trebala bi donijeti i jednu značajnu promjenu jer, ako su te glasine istinite, kompanija namjerava umiroviti ime iPhone Plus koji bi trebao zamijeniti - iPhone Slim.

Dakle, klasična dva modela iPhonea tako bi se prodavala kao iPhone 17 i 17 Slim. Kako i samo ime kaže, model Slim trebao bi imati “tanji dizajn”, no nikakvi dodatni detalji osim toga nisu poznati. Što se dijagonale ekrana tiče, iPhone 17 trebao bi imati 6,1-inčni ekran, dok će model Slim zadržati veći ekran kao i model Plus (6,6 inča). iPhone 17 Pro imat će veći ekran u odnosu na aktualne Pro modele te će dijagonala iznositi 6,3 inča, dok će najjači model u ponudi, iPhone 17 Pro Max, imati ekran dijagonale čak 6,9 inča.

iPhone 17 i 17 slim imat će 8GB RAM-a i Appleov A18 ili A19 čipset, dok će Pro modeli imati A19 Pro čipset, kao i 12GB RAM-a. Trenutačno model iPhone 15 i 15 Plus imaju 6GB RAM-a, dok Pro modeli imati 8GB RAM-a, a na iPhoneu 16 svi bi modeli trebali imati 8GB RAM-a.

Apple Nove glasine najavljuju veliku promjenu: Appleovi telefoni više neće imati fizičke tipke

Oba klasična modela iPhonea, kao i model Pro trebali bi imati kućište napravljeno od aluminija koje će biti “kompleksnije” u odnosu na dizajn aktualnih modela, dok bi iPhone 17 Pro Max i dalje trebao zadržani kućište od titanija. Također, dok će ostali modeli zadržati sadašnji dizajn Dynamic Islanda, model Pro Max imat će suženi dio u kojem su smještene kamera i senzori na ekranu i to zahvaljujući korištenju nove tehnologije koja će omogućiti dramatično smanjenje senzora za FaceID.

Izvor: 9to5Mac

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti