Slušalice koje štite sluh, ali ne utišavaju glasnu glazbu?

Većina dostupnih slušalica ili čepića za uši blokira buku, ali i samu glazbu, ili ju pak iskrivljuje do neprepoznatljivosti.

Martina Čizmić | 22.03.2018. / 07:14

Loop slušalice (Foto: Loop) (Foto: Loop)

Ljubitelji glasne glazbe više neće morati strahovati od gubitka sluha. Ili barem njihovi roditelji neće morati strahovati.

Naime, belgijska kompanija Loop osmislila je slušalice koje ne samo što izgledaju poput privlačnog komada nakita već istovremeno štite sluh.

Kombinirajući akustični kanal i filter za prirodan zvuk, u osam boja, Loop omogućuje nostitelju da izbjegne oštećenje zvuka, ističu autori slušalica Maarten Bodewes i Dimitri O.

Loop slušalice (Foto: Loop) (Foto: Loop)

Na ideju su došli nakon povratka iz noćnog kluba u kojem je svirala glasna glazba, a nakon čega im je zvonilo u ušima.

Većina dostupnih slušalica ili čepića za uši blokirala je buku, ali i samu glazbu, ili ju pak iskrivljavala do neprepoznatljivosti.

Akustični filter unutar Loopa smanjuje glasnoću za 20 decibela, kako bi stvorio savršen balans između zaštite i uživanja u glazbi, istaknuo je Dimitri.

Loop slušalice (Foto: Loop) (Foto: Loop)

Slušalice su napravljene od spužve i silikona kako bi se prilagodile svakom uhu. Jednostavno se koriste, diskretne su i neće ispasti iz uha tijekom plesanja.

Za sve one koji žele sačuvati svoj sluh i istovremeno uživati na koncertima, Loop slušalice dostupne su na službenoj stranici po cijeni od 29,95 eura (oko 220 kuna).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti