Apple je službeno potvrdio svoj dugoočekivani događaj na kojem će se vrlo vjerojatno predstaviti novi iPhone 5S kao i jeftiniji iPhone 5C, prenosi GigaOM.

Kompanija je počela sa slanjem pozivnica novinarima za događaj 10. rujna na kojem stoji "This should brighten everyone's day".

Glasina je bilo mnogo, od toga da ćemo vidjeti smartwatch, TV, novi iPhone 5S i jeftiniju verziju, no za sada se najviše priča o novim smartphoneima, iOS7 koji bi trebao biti dostupan za sve, te Mavericks, novi operativni sustav za Mac računala.

Što se tiče iPhonea, uređaj bi trebao vrlo vjerojatno nositi naziv 5S te imati snažniji procesor, nadograđenu kameru i sustav za prepoznavanje otisaka prstiju ispod Home gumba. Također, mogao bi dolaziti u sivoj i zlatnoj boji.

Što se tiče jeftinije verzije, za sada se nagađa kako bi uređaj nosio naziv 5C, dolazio bi u šarenom plastičnom kućištu s iOS7 i namijenjen bi bio za tržišta u razvoju, no vrlo vjerojatno ne samo njima.

I jedan i drugi uređaj trebali bi u SAD-u biti dostupni već 20. rujna. Ostaje nam da zabilježimo datum i čekamo službenu objavu!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju