Snažan, tanak i vodootporan: Sony predstavio Xperia Z4 Tablet

Xperia Z4 Tablet iznimno je tanak i lagan tablet koji radi na snažnom Snapdragon 810 procesoru, vodootporan je i otporan na prašinu i padove, a njegova baterija može izdržati 17 sati rada

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.03.2015. / 08:59

Snažan, tanak i vodootporan: Sony predstavio Xperia Z4 Tablet

Kao što je i bilo najavljeno, Sony je na Mobile World Congressu predstavio novi model svog tableta iz Xperia serije te mnogi tehnološki novinari vjeruju kako je ovo do sada najveći konkurent Appleu i drugoj generaciji njihovog iPad Air modela. Na stranici Digital Trends kažu kako je Xperia Z4 Tablet 'dizajniran da bude najbolji u svojoj klasi u svim segmentima' – od ekrana do hardvera i trajanja baterije. Ovaj uređaj tako dolazi s ekranom dijagonale 10,1 inča rezolucije 2,560x1,660 piksela, radi na osmojezgrenom Snapdragon 810 procesoru, ima 3GB memorije i 32GB prostora za pohranu podataka i, na određenim modelima, podršku za LTE.

Iz ove kompanije pohvalili su se kako je riječ o najlakšem i najtanjem modelu na svijetu koji radi na Androidu (tanak je 6,1mm – dakle, jednako kao i Appleov iPad Air 2), a posebno naglašavaju kako je idealan za uporabu na otvorenom, jer je riječ o modelu koji je vodootporan te otporan na prašinu i udarce, odnosno padove. Također, ovo će biti idealan tablet i za one kojima je jedna od najvažnijih opcija tableta trajanje baterije jer Xperia Z4 s jednim punjenjem baterije može izdržati čak 17 sati rada. Ostale opcije ovog uređaja uključuju odličnu stražnju kameru rezolucije 13MP, prednju 5MP kameru za video razgovore i selfije, posljednju verziju Googleovog Androida (5.0 Lollipop), a treba izdvojiti i mogućnost njegovog povezivanja s vanjskom Bluetooth tipkovnicom, čime se Sonyjev tablet pretvara u prijenosno računalo. Xperia Z4 Tablet na globalnom će se tržištu pojaviti tijekom proljeća, ali točan datum, kao niti njegova cijena, još nisu poznati. 

Foto: Sony

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti