Sobni bicikl VirchyBike s umjetnom inteligencijom na kojem vozite u virtualnoj stvarnosti

VirchyBike na prvi pogled izgleda poput bilo kojeg sobnog bicikla, no zapravo skriva puno više.

Martina Čizmić | 10.10.2017. / 08:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Želite li se rekreirati i uživati u prirodi, vožnja biciklom izvrstan je izbor. No s dolaskom hladnijeg i vlažnijeg vremena mnogi svoje bicikle spremaju na suho i kreću u potragu za drugim oblicima rekreacije.

Jedna je od mogućnosti sobni bicikl, ali mnogi koji su isprobali ovaj oblik rekreacije reći će vam da vožnja sobnog bicikla zna postati monotona i dosadna.

Upravo to žele promijeniti u VirchyBikeu, stoga su osmislili pametni sobni bicikl koji spaja fizičku aktivnost, umjetnu inteligenciju i virtualnu stvarnost na jednom mjestu.

VirchyBike na prvi pogled izgleda poput bilo kojeg sobnog bicikla, no zapravo skriva puno više. Povežete li ga putem Bluetootha s pametnim telefonom, zahvaljuući umjetnoj inteligenciji, dobit ćete osobnog trenera koji će pratiti vaš napredak, davati vam sugestije za poboljšanje treninga i podešavati postavke bicikla. Osim toga bodrit će vas tijekom cijelog treninga tako da ćete zaista imati osjećaj da uz vas stoji osobni trener.

A kako ne bi okretanje pedala bilo previše monotono, u kombinaciju se može ubaciti i VR set ili televizor i voziti različite virtualne staze. Osim "žive" slike, vozač može vidjeti i stupanj nagiba, vrstu puta po kojem vozi, broj okretaja po minuti i količinu potrošenih kalorija.

Iz VirchyBikea ističu kako je moguće i organizirati "utrke" za do 8 korisnika kako bi dodatno potaknuli natjecanje i trošenje kalorija.

Prema svemu sudeći, VirchyBike bi mogao biti sobni bicikl koji bi i profesionalci koristili s užitkom tijekom priprema za utrke.

VirchyBike u LITE verziji trenutno se može naručiti u sklopu Kickstarter kampanje za samo 399 dolara (oko 2500 kuna), a u isporuku bi krenuli u veljači 2018. godine. Zanimljivo je kako su iz VirchyBikea svoj inicijalni cilj od 15 tisuća dolara već dvostruko premašili, a kampanja je počela prije samo nekoliko dana.

Čini se kako bi u budućnosti sobno bicikliranje mogli odrađivati na VirchyBikeovima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti