Solidan hardver po pristupačnoj cijeni: Xiaomi predstavio Redmi Note 7

Redmi je od sada zaseban Xiaomijev brend, a prvi "samostalni" telefon Redmija predstavljen je danas i u Kini će se moći kupiti za pet dana

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.01.2019. / 15:49

Redmi Note 7 (Foto: Xiaomi) (Foto: Xiaomi)

Početkom ove godine šef Xiaomija Lei Jun najavio je kako će Redmi pametni telefoni postati zaseban Xiaomijev brend, a kao jedan od razloga odvajanja brendova naveo je – "fokus". Naime, dok su telefoni iz Mi serije high-end uređaji s kojima ova kompanija želi konkurirati najjačim telefonima na tržištu, fokus Redmija je na balansu kvalitete i cijene tako da Xiaomi jasno želi odvojiti jeftinije uređaje za mase, od top modela. Lei je tada najavio lansiranje prvog samostalnog Redmija za 10. siječanj, a danas smo saznali o kojem je uređaju riječ.

Redmi Note 7 (Foto: Xiaomi) (Foto: Xiaomi)

Redmi Note 7 prilično je zanimljiv telefon jer po cijeni od samo oko 150 dolara (na kineskom tržištu), donosi solidan hardver, veliki ekran i odličnu kameru. Dijagonala ekrana iznosi 6,3 inča (riječ je o Full HD+ ekranu) – omjer ekrana i tijela telefona iznosi 84 posto te se u njegovom vrhu nalazi mali notch, odnosno okrugli urez u kojem je smještena kamera za snimanje selfija.

Kao i brojne druge telefone srednje kategorije, pokreće ga Qualcommov chipset Snapdragon 660, a na tržištu će biti dostupan u nekoliko varijanti – 3/32 GB, 4/64 GB i 6/64 GB te je jasno da će cijena ovisiti i o hardverskoj konfiguraciji (cijena najskupljeg modela na kineskom tržištu iznosi nešto više od 200 dolara). Što se tiče pohrane podataka, treba napomenuti kako Redmi Note 7 ima i utor za microSD memorijske kartice tako da, bez obzira koji model kupili, neće biti problema s pohranom podataka. Kapacitet baterije iznosi 4000 mAh te Note 7 podržava brzo punjenje.

Redmi Note 7 (Foto: Xiaomi) (Foto: Xiaomi)

Rezolucija stražnje kamere iznosi čak 48 MP, a na stražnjoj strani kućišta nalazi se još jedna kamera rezolucije 5 MP za snimanje fotografija sa zamućenom pozadinom. S prednje strane, u spomenutom notchu, nalazi se 13 MP kamera.

U Kini se već sada može prednaručiti, dok službena prodaja počinje 15. siječnja.

Izvor: GSM Arena
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti