Sony na pametne telefone donosi Playstation igre

Igre će biti objavljene u idućih 18 mjeseci.

Monika Nožić Monika Nožinić | 16.10.2016. / 15:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sony razvija najmanje pet igara za telefone koje će biti bazirane na PlayStation naslovima.

Prema japanskoj stranici Nikkei, igre će biti prvobitno pokrenute na azijskom tržištu u poslovnoj godini koja se završava u ožujku 2018. godine. Kompanija je još u ožujku najavila formiranje posebnog odjela pod nazivom ForwardWorks, za razvoj igara za telefone s iOS i Android platformama, baziranih na dobro poznatim PlayStation karakterima.

Ovo nije prvi put da Sony "donosi" PlayStation brend na mobilne telefone. Kompanija je 2012. godine pokrenula PlayStation Mobile, softversku platformu koja je vlasnicima telefona s "PlayStation certifikatom", kao što su neki modeli Sony Xperia telefona, omogućila preuzimanje klasičnih PlayStation naslova, no koncept nije uspio privući veći interes. Prema najnovijim izvještajima, igre za telefone bit će objavljene u idućih 18 mjeseci.

Ove godine Nintendo je napravio prvi veliki prodor na mobilno tržište jer je kompanija nakon uspješne objave Miitomo naslova investirala u sada već poznati Pokemon Go. Činjenica da je konkurent Nintendo tako ozbiljno krenuo prema tržištu pametnih telefona, svakako je imala utjecaj na Sony. Njihova PlayStation 4 konzola trenutno vodi sa preko 40 milijuna prodanih primjeraka, ali je mobilno tržište ostalo nedovoljno istraženo za Sony.

Izvor: TheGuardian

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti