Bio je i ostao tržišni lider, kada su u pitanju igraće konzole, bez obzira na pojedine probleme i afere koje su ga pratile, Sony se pohvalio kako je njihova konzola posljednje generacije probila još jednu magičnu granicu. 

Zaključno s 1. ožujkom 2015. godine objavljeno je kako je Sony PlayStation 4 konzola prodana u više od 20,2 milijuna primjeraka, što je svakako postignuće vrijedno svakog divljenja. Priča zapravo i nije očekivana, jer je od samog plasiranja na tržište PS4 bila proglašena konzolom koja će pomesti konkurenciju, što se u konačnici eto i dogodilo. Iako to nitko nije decidirano priznao, uz sjajnu prodaju koja donosi ogroman profit, Sony želi biti bolji i kvalitetniji od konkurencije na tržištu igraćih konzola, prije svega Microsoftovog Xbox One i Nintendo Wii U. Nije stoga čudno da se u Sonyju oglase svaki puta kada prodaja dosegne "okrugle broje", a dvadeset milijuna prodanih jedinica je svakako iz te kategorije.

"Nemamo riječi kojima bismo izrazili zahvalnost svim našim korisnicima, koji i dalje PlayStation 4 biraju kao najbolje mjesto i okruženje za igru", rekao je Andrew House, izvršni direktor Sony Computer Entertaiment divizije, najavivši i mnoga iznenađenja u skoroj budućnosti. Što se pak tiče konkurenata, Microsoft je svoje zadnje izvješće o broju isporučenih jedinica (dakle, ne prodanih), plasirao u studenom prošle godine, kada su dosegnuli brojku od 10 milijuna. Ono čime su se pohvalili jest podatak kako su na području Sjedinjenih Američkih Država prodali više jedinica Xbox One od Sonyjevog PS 4 tijekom studenog i prosinca prošle godine. Naravno, na globalnoj pozornici i dalje ne mogu dosegnuti Sony, a vrlo vjerojatno to nikada neće ni moći. 

Foto via Flickr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju