Sony predstavio svoj novi top model smartphonea - Xperia XZ3

Xperia XZ3 u Hrvatsku stiže početkom listopada 2018. i bit će među prvim uređajima koji će se isporučivati s najnovijim Androidom 9 Pie.

Martina Čizmić | 01.09.2018. / 17:26

Sony Xperia XZ3 (Foto: Sony) (Foto: Sony)

Sony je u sklopu IFA sajma u Berlinu predstavio svoj najnoviji top model - Xperia XZ3.

Naš novi top model smartphonea XZ3 nije samo prekrasan – opremljen je Sonyjevim vrhunskim audio i vizualnim tehnologijama koje vam omogućavaju da uživate u sadržaju visoke kvalitete baš onako kako su autori zamislili i na dlan vam donosi zabavno iskustvo kojem ćete se potpuno prepustiti, izjavio je Hideyuki Furumi, izvršni zamjenik predsjednika i direktor prodaje i marketinga, Sony Mobile Communications.

Xperia XZ3 dolazi sa 6-inčnim QHD+ HDR OLED zaslonom u kojem s skriva. Sonyjeva nagrađivana BRAVIA OLED TV tehnologija. Unaprijeđeni X-Reality for mobile će konvertirati SDR sadržaj i podići kvalitetu prikaza na razinu blizu HDR (High Dynamic Range) kvalitete.

Sony Xperia XZ3 (Foto: Sony) (Foto: Sony)

S-Force Front Surround Sound zvučnici su sada još moćniji jer nude 20% više glasnoće u odnosu na prethodni model, Hi-Res Audio omogućava slušanje glazbe u kvaliteti ravnoj izvornoj snimci, dok DSEE HX podiže kvalitetu  komprimirane glazbe na onu blisku Hi-Res Audio kvaliteti, a LDAC osigurava kvalitetu bežičnog slušanja glazbe.

Dynamic Vibration System stvara moćno haptičko iskustvo tijekom slušanja glazbe, gledanja filmova i igranja igara.

Zaobljeno 3D staklo s prednje i stražnje strane stapa se sa kućištem uređaja i kreira profinjen i elegantan beskrajan dizajn. XZ3 udobno leži u ruci zahvaljujući proširenom 18:9 zaslonu.

XZ3 ima tanko 3-milimetarsko aluminijsko kućište, Corning Gorilla Glass 5 staklo te IP65/IP68 certifikat otpornosti na vodu. Dolazi u četiri boje s dojmljivom završnom obradom: crna, bijelo – srebrna, šumski zelena i bordo crvena.

XZ3 ima i novo Side sense sučelje koje koristi umjetnu inteligenciju da osigura lak i praktičan pristup do omiljenih aplikacija. Dovoljno je dvaput dodirniti bilo gdje uz rub zaslona i prikazati će najčešće korištene aplikacije.

Sony Xperia XZ3 (Foto: Sony) (Foto: Sony)

XZ3 ima novi Smart launch s umjetnom inteligencijom, koji čim  se telefon podigne u horizontalnom položaju priprema kameru za rad i tako osigurava brzo fotografiranje. Smart launch, zajedno s postojećim značajkama s umjetnom inteligencijom, uključujući Superior Auto, Predictive Capture, Predictive Autofocus i Smile shutter, osigurava najbolju priliku za odličnu fotografiju. Uz to, isključivo Sonyjeva Motion Eye kamera omogućava 4K HDR filmsko snimanje za snimke profesionalne kvalitete i Full HD 960fps Super slow motion za dramatične snimke.

Uz 19 MP glavnu kameru, tu je i 13 MP prednja kamera. Unaprijeđeni 3D Creator sada korisnicima omogućava da skeniraju i izraze lica i snime ih s prednjom ili sa stražnjom kamerom.

Pokretan Qualcomm Snapdragon 845 Mobile Platformom, XZ3 omogućava najbrže brzine veze na svijetu pri 1,2 Gbps. Smart Stamina i STAMINA način rada, a Battery Care i Qnovo tehnologija prilagođenog punjenja pomažu da baterija ostane zdrava da bi se produžio njen životni ciklus.

Xperia XZ3 u Hrvatsku stiže početkom listopada 2018. i bit će među prvim uređajima koji će se isporučivati s najnovijim Androidom 9 Pie. Putem kanala odabranih partnera u rujnu će biti predstavljena posebna ponuda za kupnju novog Sonyjevog top modela u pretprodaji, uz koji će kupci dobiti PlayStation 4 Call of Duty: Black Ops 4 video igru vrijednosti 499,00 kn.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti