Sony je najavio kako uvodi novi web standard HTML5 na razne veličine zaslona nove Bravia W800 serije.

Sony će HTML5 uvesti na šest različitih modela kako bi obogatio grafički i multimedijski sadržaj. Iz Sonya Europa kažu "HTML5 format omogućuje korisnicima da prikažu bogatiji multimedijski sadržaj kao što su video, slika i tekst, te ostali digitalni sadržaj poput RSS-a"

Sadržaj razvijen u HTML5 moguće je dodati na lokalne servere, na cloud ili putem USB-a. Bravia W800 će tako locirati sadržaj i prikazati ga putem distributivnog sistema. Veliki zasloni iz Sonya tako će se moći — osim za gledanje televizijskih programa — koristiti i za prezentacije, digitalno oglašavanje, te se koristiti u javnim prostorima.

Što se ostalih značajka tiče one će uključivati mogućnost upravljanja putem internetskog protokola, imat će HDMI port za konekciju s PC-em, RJ45 konektor, ugrađen WiFi, a sam uređaj je tanak svega 17mm.

Uz sve to dolazi i TV SideView aplikacija koja omogućuje korisnicima upravljanje Bravijom putem smartphonea, tableta bilo da se radio o Android ili iOS uređaju, te će neki modeli imati mogućnost TV tunera.

Što se zaslona tiče, Bravia će dolaziti u tri veličine, 42", 47" i 55".

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju