Sony uvodi HTML5 na svoje televizore

Sony je najavio kako uvodi novi web standard HTML5 na razne veličine zaslona nove Bravia W800 serije.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 03.05.2013. / 07:47

Sony uvodi HTML5 na svoje televizore

Sony je najavio kako uvodi novi web standard HTML5 na razne veličine zaslona nove Bravia W800 serije.

Sony će HTML5 uvesti na šest različitih modela kako bi obogatio grafički i multimedijski sadržaj. Iz Sonya Europa kažu "HTML5 format omogućuje korisnicima da prikažu bogatiji multimedijski sadržaj kao što su video, slika i tekst, te ostali digitalni sadržaj poput RSS-a"

Sadržaj razvijen u HTML5 moguće je dodati na lokalne servere, na cloud ili putem USB-a. Bravia W800 će tako locirati sadržaj i prikazati ga putem distributivnog sistema. Veliki zasloni iz Sonya tako će se moći — osim za gledanje televizijskih programa — koristiti i za prezentacije, digitalno oglašavanje, te se koristiti u javnim prostorima.

Što se ostalih značajka tiče one će uključivati mogućnost upravljanja putem internetskog protokola, imat će HDMI port za konekciju s PC-em, RJ45 konektor, ugrađen WiFi, a sam uređaj je tanak svega 17mm.

Uz sve to dolazi i TV SideView aplikacija koja omogućuje korisnicima upravljanje Bravijom putem smartphonea, tableta bilo da se radio o Android ili iOS uređaju, te će neki modeli imati mogućnost TV tunera.

Što se zaslona tiče, Bravia će dolaziti u tri veličine, 42", 47" i 55".

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti