Sony Xperia Z Ultra, veliki uređaj predivnog dizajna

Kroz naše ruke prošla je nova Xperia Z Ultra, novi gigantski smartphone iz Sonyja kojeg odlikuje ekran od čak 6.4 inča, kojeg bi lako mogli svrstati u tzv. 'phablete'.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 24.09.2013. / 15:13

Sony Xperia Z Ultra, veliki uređaj predivnog dizajna

Kroz naše ruke prošla je nova Xperia Z Ultra, novi gigantski smartphone iz Sonyja kojeg odlikuje ekran od čak 6.4 inča, kojeg bi lako mogli svrstati u tzv. "phablete".

Sony Xperia Z Ultra zapravo je uvećana verzija Xperije Z s već standardnim kockastim dizajnom te naravno otpornim na vodu. Z Ultra je ujedno i najtanji uređaj na tržištu ovakvog tipa što je Sonyju dalo dodatnu konkurentnu prednost.

Zaslon veličine 6.4 inča ujedno je jedan od najvećih na tržištu s Triluminos zaslonom i X-Reality enginom. Rezolucija od 1080p sasvim je dovoljna za sve egzibicije na uređaju a oštrine slike ne nedostaje zahvaljujući 344 piksela po inču.

Nedostatak uređaja je svakako slabija kamera od većine konkurencije, pa tako Ultra Z ima svega 8MP stražnju kameru no bez LED bljeskalice što nikako nije povoljno za slikanje u lošijim svjetlosnim uvjetima. S prednje strane je kamera od 2MP što bi trebalo biti dovoljno za obavljanje video poziva preko Hangoutsa ili Skypea. Iako po veličini impresivna Ultra Z ima slabiju bateriju od primjerice Samsunga S4.

Što se tiče samih tehničkih karakteristika, Ultra Z ima 2.2GHz četverojezgreni Snapdragon 800 procesor, 2GB RAM-a, 16GB internet memorije i mogućnost proširenja putem microSD utora. 

Oni bolje upoznati s Xperijom Z neće imati problema sa softverom na Ultra Z iz razloga što je softver vrlo sličan ostalim uređajima iz Xperia serije.

U nastavku možete pogledati kratki promo video u kojem se vidi koliko je velik Ultra Z i koliko lijepo izgleda.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti