Život na Marsu sada možda zvuči nerealno, no prema tvrdnjama direktorice SpaceX-a, ne samo da ćemo putovati na Mars, nego će kompanija biti najpopularniji transport među planetima, odnosno u našem solarnom sustavu idućih 100 godina. 

Gwynne Shotwell, direktorica SpaceX-a u intervjuu za radio rekla je kako će SpaceX slati ljude na Mars već za 10 godina. “Zvučat će čudno, no iz moje perspektive, to je rizični menadžment da se osigura ljudima putovanje na druga mjesta u slučaju velike katastrofe na našem planetu.” 

Elon Musk, osnivač kompanije kaže kako napreduju prema misiji kolonizaciji Marsa do 2020. te kako će se karte za “crveni planet” kretati po cijeni od 500.000 dolara. Također, Musk želi prije na Mars od konkurencije, pa tako kaže da će krenuti s malom skupinom od 10-ak ljudi, no želi poslati 80.000 ljudi. “Na Marsu možete pokrenuti samoodrživu civilizaciju koja može narasti u nešto zaista veliko.” — ističe Musk. 

SpaceX-ove rakete koje se mogu koristiti više puta uspješno su završile testiranja, te mogu sletjeti i na tvrdu površinu i na ocean. 

Izgleda kako nas čeka prilično zanimljiva budućnost. Ako je vjerovati Musku, prva generacija seli se na Mars već za 10 godina, a sudeći prema Shotwell, mogli bi putovati i na druge planete. Živi bili pa vidjeli.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju