Spakirajte torbe i iskoristite nove opcije na Googleu kako biste pronašli najjeftinije letove

Dodatne opcije na Google Flights omogućuju korisnicima da uhvate najpovoljnije zrakoplovne karte.

Martina Čizmić | 31.08.2023. / 08:48

Mobilni telefon na odmoru, ilustracija (Foto: Getty Images)

Pametni putnici već znaju gotovo sve trikove da ugrabe najpovoljnije zrakoplovne karte i otputuju što dalje za relativno malo novca. No za to je dosad trebalo pratiti cijene karata na nekoliko različitih servisa i web-stranica ili pak stalno pregledavati newslettere u elektroničkom sandučiću. 

Stoga će nove opcije koje je Google predstavio zasigurno olakšati pronalazak najpovoljnijih letova i omogućiti još više avantura. 

Novi uvidi o najjeftinijem vremenu za rezervaciju

Googleovi letovi (Google Flights) već sad nude pregled cijena i njihovu usporedbu s dosadašnjim trendovima. Signalizira jesu li karte za željenu destinaciju trenutačno jeftinije ili skuplje od prosjeka. No kad je najbolje vrijeme za kupovinu karte?

Opcija Googleovi letovi odsad signalizira i kad su obično cijene bile niže za tražene datume i odredišta. Tako korisnici mogu uhvatiti još jeftinije karte ako ih kupe u pravo vrijeme. 

Pratite kretanje cijena

Ako ste uvjereni da cijena može biti još niža ili ste ograničeni budžetom, možete uključiti opciju praćenja cijena. To znači da će vam Google automatski poslati obavijest ako cijene znatnije padnu. Možete postaviti praćenje za određene datume ili ostaviti vrijeme polaska otvoreno i dobiti obavijest o ponudama bilo kada u sljedećih tri do šest mjeseci. Za tu značajku bit će vam potreban važeći račun na Googleu. 

Jamstvo najniže cijene

Na nekim rezultatima Google će staviti posebnu oznaku "jamstva cijene", što znači da je to najniža cijena koju možete dobiti prije datuma polaska. Ako rezervirate takav let, Google će nastaviti pratiti cijenu i ako ona dodatno padne, tvrdi - vratit ćemo vam razliku preko Google Paya. No to jamstvo dio je testnog programa koji je dostupan samo za određene linije koje polaze iz SAD-a. 

U Googleu kažu kako će i dalje pratiti trendove i dodatno poboljšavati usluge praćenja cijena, pa korisnike u budućnosti možda iznenade još kakve mogućnosti uštede. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti