Spas za pse: Ova kućica za pse utišat će buku vatrometa i petardi

Fordova kućica za pse mogla bi spasiti brojne kućne ljubimce stresa i straha koje doživljavaju prilikom buke od vatrometa, petardi i slično

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.12.2018. / 10:45

Fordova kućica za pse (Foto: Ford) (Foto: Ford)

Atmosfera tijekom dočeka Nove godine često može podsjećati na ratnu zonu te petarde, topovski udari, vatromet, rakete i druga pirotehnika satima prije i nakon ponoći odjekuju ulicama gradova. Dok je nekima ovakav način proslave i buke zabavan, za kućne ljubimce predstavlja veliki stres te najčešće provode vrijeme oko dočeka uplašeni i skriveni u nekom kutu doma.

Kako bi psima olakšali ovo vrijeme, ali im općenito pomogli u trenutcima velike buke, vatrometa i slično, Ford je dizajnirao kućicu za pse u kojoj će četveronožni ljubimci biti sigurni i zaštićeni od buke – kućica je bazirana na sličnoj tehnologiji za smanjenje buke kakva se koristi u nekim slušalicama te u Fordovom Edge SUV-u.

Fordova kućica za pse opremljena je mikrofonima za detekciju eksplozija i smanjuje buku korištenjem frekvencija za utišavanje ili potpunu eliminaciju zvuka. Dolazi sa specijalnim automatskim vratima koja omogućuju brzi ulazak uplašenih životinja, opremljena je zvučno-izolacijskim pločama od pluta, sustavom protiv vibracija te čak i sustavom za ventilaciju koji pomaže pri stišavanju zvukova.

Iako je trenutno riječ samo o prototipu, s obzirom na to koliko kućni ljubimci (a i njihovi vlasnici) imaju problema prilikom vatrometa i eksplozija (neki vlasnici često preventivno daju svojim kućnim ljubimcima sredstva za smirenje prije novogodišnje noći kako bi im smanjili stres), na Engadetu vjeruju kako bi ovo u budućnosti zaista mogao postati pravi proizvod koji će biti dostupan na tržištu.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti