Splitski studenti napravili aplikaciju UNISpoT sa svim informacijama o Sveučilištu

Pretraživanjem aplikacije mogu se pronaći najnovije novosti vezane za Sveučilište u Splitu, dnevni jelovnici svih menzi, stanje reda u menzama, stanje X-ice te aktualna ponuda studentskih poslova.

Martina Čizmić | 09.11.2017. / 15:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U multimedijalnoj dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu u četvrtak je predstavljena jedinstvena aplikacija u Hrvatskoj UNISpoT, koju su napravili studenti za studente sa svim informacijama vezanima uz splitsko Sveučilište.

Aplikacija je nastala u suradnji Studentskog centra Split, Sveučilišta u Splitu, Studentskog zbora i studentske udruge Virtualni svijet, a idejni je začetnik Ivan Žižić, djelatnik Studentskog centra. U razvojnom timu bili su studenti Matej Rajčić, Mateo Marušić i Ante Banovac s FESB-a, kao i učenik MIOC-a Bartul Kovačić, uz tehničku podršku tvrtke ExtensionsEngine.

Aplikacija je u rad puštena prije pet dana, a na jednom mjestu sadrži sve informacije koje su potrebne studentima splitskog Sveučilišta. Tako se pretraživanjem aplikacije mogu pronaći najnovije novosti vezane za Sveučilište u Splitu, dnevni jelovnici svih menzi, stanje reda u menzama, stanje X-ice te aktualna ponuda studentskih poslova.

 

Studenti isto tako mogu putem aplikacije uputiti bilo kakvu primjedbu ili pohvalu vezanu za Sveučilište, u postavljenoj funkciji "Sandučić povjerenja" koja služi za anonimno slanje tekstualne i/ili slikovne poruke službama Studentskog centra. U drugoj fazi nadogradnje aplikacije studenti će moći rezervirati termine u sveučilišnom Centru za savjetovanje, pretraživati forum stipendija te pratiti stanje svojih studentskih ugovora.

Rektor Šimun Anđelinović rekao je kako je namjera Sveučilišta da se sredstva koja se odvajaju za studente koriste za nešto što će biti trajno i kvalitetno te služiti prezentaciji sveučilišta, kao što je slučaj s predstavom "Kraljica lopte" kojom studenti s minimalnim novčanim iznosima, a uz pomoć sponzora, promoviraju svoj rad.

S druge strane, ova je aplikacija nešto što će ostati trajno i što se može nadograđivati. Sve ono što nudimo studentima, svi oblici aktivizma bit će dostupni jednim klikom. Ovo je izvanredan početak i objedinjuje sve ono što radi Studentski centar i Sveučilište. Studentima je dostupna kvalitetna informacija online, što oni koriste, kazao je Anđelinović.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti