SpotMini: Bezglavi robotski pas iz noćne more

Novog robotskog psa kompanije Boston Dynamics mnogi bi radije smrskali nego kupili.

Monika Nožić Monika Nožinić | 15.11.2017. / 07:58

Foto: Boston Dynamics

Iako je dosta naprednija od prethodnog modela koji je predstavljen prošle godine, nova generacija robotskog psa Spot Mini kompanije Boston Dynamics izgleda poprilično zastrašujuće.

Kompanija Boston Dynamics, koja je sada u vlasništvu japanskog telekoma i tehnološkog diva Soft Bank, na YouTubeu je objavila kratki videozapis u kojem je prikazala kako izgleda njen novi robotski pas. Sudeći prema komentarima, mnoge više zanima kako mogu "ubiti i smrskati" ovog "psa" nego kakve su njegove specifikacije.

Ne mogu zamisliti da ovaj čudni pas bude pokraj mene, jedan je od komentara ispod videozapisa na Youtubeu.

Noge i tijelo SpotMini robota prekrivene su žutim pločama, a budući da ima poprilično fleksibilne pokrete, robotski pas izgleda zaista fluidno. S obzirom na to da prvi Spot Mini iz 2016. nije pokazao zavidne sposobnosti u obavljanju zadataka i slušanju vlasnika, Boston Dynamics pokazao je veliki napredak u razvoju karakteristika robota.

O ovom robotu trenutno nije poznato više detalja, no očekuje se da će težiti barem 30-ak kilograma, da će se penjati po stepenicama te da će moći savladati razne prepreke.

Iz Boston Dynamicsa kažu da novi SpotMini stiže uskoro, ali još nije potpuno jasno kad bi ovaj robotski pas mogao biti predstavljen.

Pogledajte videozapis:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti