Srce i Carnet: Otežan pristup sustavu e-Dnevnika, molimo korisnike da se drže rasporeda!

Molimo sve korisnike da se drže rasporeda nastave na daljinu i u međuvremenu koriste sve rezervne izvore sadržaja koje je osiguralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja - od TV-a i Youtubea do web-stranice s materijalima skolazazivot.hr, naglašavaju iz Carneta.

Martina Čizmić | 18.03.2020. / 10:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon početnih problema s hakerskim napadima na sustave Srca i Carneta, izvođenje nastave na daljinu započelo je, više-manje, dobro. 

Uz povremene probleme s prijavljivanjem na sustav i objavljivanjem sadržaja zbog preopterećenosti sustava, nastava se uredno izvodi. 

Nastava na daljinu provodi se prema planu preko interneta i na televizijskim programima HRT 3 te na Sportskoj televiziji za više razrede osnovne škole i srednju školu. Svi sadržaji na HRT 3 i SPTV te na YouTubeu uspješno se izvode, izvijestili su jutros iz Carneta. 

Istovremeno su obavijestili kako je sustav AAI@EduHr preopterećen u dijelu povezanom s imenikom skole.hr

Pristup e-Dnevniku je osiguran no ulaz u sustav putem AAI@EduHr identiteta je otežan zbog tehničkih poteškoća te CARNET i Srce rade sve što mogu kako bi ih što prije otklonili, ističu iz Carneta te dodaju kako se intenzivno traži rješenje - i samog problema i za uspostavu drugih opcija.

Molimo sve korisnike da se drže rasporeda nastave na daljinu i u međuvremenu koriste sve rezervne izvore sadržaja koje je osiguralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja - od TV-a i Youtubea do web-stranice s materijalima skolazazivot.hr, naglašavaju na kraju iz Carneta. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti