Srce poziva znanstvenike: Radite na suzbijanju pandemije COVID-19? Naša vrhunska računala stoje vam na raspolaganju

Računalni klaster Isabella koji pruža 3.100 procesorskih jezgri za proizvoljne zahtjevne izračune i 12 grafičkih procesora NVIDIA V100 pogodnih za algoritme iz područja umjetne inteligencije.

Martina Čizmić | 23.03.2020. / 16:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sveučilišni računski centar - Srce pozvao je sve istraživače i znanstvenike koji sudjeluju u istraživačkom radu koji se bavi suzbijanjem pandemije COVID-19 i imaju potrebu za snažnim računalima da im se jave.

Kako stoji u pozivu, kontaktirati ih mogu znanstvenici ako imaju potrebu za značajnom računalnom snagom i spremištem za potrebe modeliranja, simuliranja ili obrade podataka.

Znastvenicima će tako na raspolaganj biti računalni klaster Isabella koji pruža 3.100 procesorskih jezgri za proizvoljne zahtjevne izračune i 12 grafičkih procesora NVIDIA V100 pogodnih za algoritme iz područja umjetne inteligencije.

HTC Cloud pruža 600 procesorskih jezgri i 150 TB podatkovnog spremišta na kojima se na jednostavan i fleksibilan način mogu pokretati proizvoljne programske sustave i aplikacije.

Stručnjaci Srca također mogu pružiti podršku u instalaciji i podešavanju znanstvenih aplikacija potrebnih za istraživanje, stoji u pozivu iz Srca. 

Više informacija potražite na stranici Srca.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti