Srednjoškolci, dođite i naučite kako dizajnirati svoju aplikaciju!

Koristeći analogne alate voditeljice radionice pomoći će sudionicima izraditi svoju aplikaciju, te ju uz pomoć dostupnih tehnologija prenijeti na mobitel. Na kraju radionice sudionici će moći doživjeti kako bi izgledalo da aplikacija u stvarnosti radi.

Martina Čizmić | 14.12.2019. / 09:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svakog dana koristimo desetke aplikacija i često nismo baš najzadovoljniji njihovim izgledom i mogućnostima. Pa zašto onda ne bismo napravili vlastitu aplikaciju? 

Upravo se takva mogućnost pruža srednjoškolcima koji se pridruže radionici Hrvatskog dizajnerskog društva.  Za vikend, 21. i 22. prosinca, u okviru EDU programa, održat će se besplatna radionica UX/UI dizajna pod nazivom "Dizajniraj svoj app!" Na radionici, koju će voditi dizajnerice Marina Jukić, Jelena Njeguš i Vita Vrebac, polaznici će na papiru crtati mobilnu aplikaciju koju će potom prenijeti na mobitel. 

Kako ističu organizatori, cilj je ove dvodnevne radionice kreirati bazu za upotrebljivi proizvod kojeg bi baš htjeli koristiti jer smatraju da bi na neki način olakšao svakodnevnicu. Sudionike će upoznati s vrludavim fazama koje digitalna aplikacija prolazi, počevši od inicijalne ideje pa sve do razvoja konkretne aplikacije. Jedan od glavnih koraka dobivanja željenih rezultata je također i testiranje kojim se određuje jesmo li uspjeli postići sve što smo isplanirali.

Koristeći analogne alate voditeljice radionice pomoći će sudionicima  izraditi svoju aplikaciju, te ju uz pomoć dostupnih tehnologija prenijeti na mobitel. Na kraju radionice sudionici će moći doživjeti kako bi izgledalo da aplikacija u stvarnosti radi.

Tijekom prvog dana osmišljavati će koji bi dio svakodnevice točno aplikacija trebala rješavati i koje bi funkcije trebala imati, a u drugom danu će se baviti vizualnim oblikovanjem sučelja i interakcijama.

Svi zainteresirani trebaju se prijaviti ne email hdd@dizajn.hr, najkasnije do petka 20. prosinca do 15 sati, a sudionici prije radionice razmisliti o mogućim idejama za svoju aplikaciju i donijeti isprintane primjere aplikacija koje im se sviđaju kako bi što prije mogli krenuti s učenjem novih i korisnih vještina.

Radionica će se održati u prostorijama Hrvatskog dizajnerskog društva (Boškovićeva 18, Zagreb), 21. i 22. prosinca od 10 do 16 sati. 

 

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati Suglasnost za sudjelovanje djece na radionici.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti