Stalak za laptop čvrst kao kameni blokovi

Jedna od uspješnijih kampanja na Kickstarteru svakako postaje i Roost stalak za laptope, kojemu je do zaustavljanja prikupljanja sredstava trebalo svega 6 dana.

Zimo Zimo Filip Šturman | 08.07.2013. / 12:16

Stalak za laptop čvrst kao kameni blokovi

Jedna od uspješnijih kampanja na Kickstarteru svakako postaje i Roost stalak za laptope, kojemu je do zaustavljanja prikupljanja sredstava trebalo svega 6 dana (završilo noćas po srednjeeuropskom vremenu), u usporedbi sa maksimalnih 40 dana koliko je obično ograničenje za sve kampanje.

Roost je u 6 dana prikupio gotovo 190 tisuća američkih dolara, višestruko prešavši skromno postavljeni inicijalni cilj od 9.300 US$.

Posebnost ovog stalka jest da napravljen od karbonskih vlakana i delrin plastike poznate po visokoj čvrstoći i izdržljivosti. Upravo to ga čini strašno stabilnim čak i pod težinom 60 kg kamenih blokova.

Najvažnija značajka, ali i motiv stvaranja ovakvog stalka je potreba za pravilnim sjedenjem pri korištenju prijenosnog računala. Osnivač i product designer osjetio je na vlastitoj koži koliko bolno cjelodnevno nepravilno sjedenje za laptopom može biti, te je odlučio nešto napraviti po tom pitanju.

Osim čvrstoće, stalak je potpuno podesiv u svim smjerovima, te se nakon korištenja može sklopiti u lako prenosivi predmet ne dulji od dijagonale laptopa.

Formalno je najvećim dijelom prilagođen i dizajniran na temelju Apple MacBooka od 13'', no moguće je korištenje i na ostalim prijenosnicima, pa čak i tabletima. U proizvodnju naknadno odlaze i modeli za laptope od 15-16'', te 17''  i veće.

Iako je službena kampanja na Kickstarteru završila, još uvijek je moguće izvršiti pred-narudžbu na njihovim službenim stranicama po cijeni od 75-80 dolara.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti