Stalno tražite ključeve? Ove pametne pločice mogle bi vam spasiti živce i uštedjeti vrijeme

Kad sljedeći put pas odluči pobjeći u susjedstvo, zagubi vam se torba na aerodromu ili pak ne možete pronaći ključeve od automobila, dovoljno će biti otvoriti aplikaciju na svom pametnom telefonu i pogledati gdje se tražena stvar sakrila.

Martina Čizmić | 28.01.2021. / 13:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svakome se barem jednom u životu dogodilo da u panici traži nešto što je negdje ostavio, a ne može se sjetiti gdje. Od ključeva za stan ili automobil, do mobilnih uređaja ili pak torbe.

Prema nekim istraživanjima, u prosjeku provedemo više od pet minuta dnevno tražeći stvari kao što su ključevi ili novčanik, a koji se najčešće nalaze negdje u našoj blizini.

Jedan od načina kako izbjeći panično traženje je pomoću Samsungovih Galaxy SmartTagova. Radi se o pametnim pločicama koje je potrebno staviti na stvari koje ne želite izgubiti (poput prtljage ili kućnih ljubimaca) te povezati putem aplikacije SmartThings Find.

Kad sljedeći put pas odluči pobjeći u susjedstvo ili vam se zagubi torba na aerodromu ili pak ne možete pronaći ključeve od automobila, dovoljno će biti otvoriti aplikaciju na svom pametnom telefonu i pogledati gdje se tražena stvar sakrila.

SmartTags automatski šalju privatni identifikator i BLE (Bluetooth Low Energy) signal za traženje čim su van dometa vašeg uređaja dulje od 15 minuta. Kako biste mogli pronaći svoje stvari i kad nisu u vašoj blizini, SmartTag koriste mrežu Galaxy mobilnih uređaja. Tako, kad SmartTag pošalje BLE signal, bilo koji Galaxy mobilni uređaj (pametni telefon ili tablet) prepoznat će signal i kroz SmartThings Cloud ažurirati njegovu lokaciju kako biste ga vi mogli pronaći u svojoj aplikaciji SmartThings Find.

Ako vam aplikacija pokazuje da je SmartTag u vašoj blizini, a vi još uvijek ne možete pronaći stvari, možete aktivirati zvono na SmartTagu. Tako ćete pronaći ključeve, čak i ako su ispod kreveta ili u torbi.

No SmartTag mogu pomoći i da pronađete svoj Samsung Galaxy telefon. Dovoljno je dva puta kliknuti na gumb koji se nalazi na SmartTagu i telefon će se "javiti".

Premium uređaj Galaxy SmartTag bit će dostupan u Hrvatskoj od 8. veljače 2021. Proizvod dolazi u dvije varijante (single pack i duo pack) te u dvije boje (crna i bež) po cijeni od 259 odnosno 449 kuna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti