Startup EazyOil je pobjednik PowerUp! Challengea u Hrvatskoj

EazyOil je automatski sustav naplate za benzinske postaje koji radi preko očitanja registracijske oznake vozila, a svoj će projekt moći predstaviti na velikom međunarodnom finalu PowerUp! Challengea.

Martina Čizmić | 22.05.2020. / 11:58

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na državnoj završnici EIT InnoEnergy PowerUp! Challengea EazyOil je proglašen EIT InnoEnergy Startupom godine u Hrvatskoj.

EazyOil je automatski sustav naplate za benzinske postaje koji radi preko očitanja registracijske oznake vozila.

Prijavili smo se na ovo natjecanje da naoštrimo svoje vještine prezentiranja u suradnji s kvalitetnim mentorima. Nakon osvajanja prvog mjesta mogu samo reći hvala svim mentorima koji su nas dobro pripremili posljednja dva dana. Ostali Stratupovi također su bili odlični i želim im puno uspjeha u budućnosti. I veliki poziv svima da skinu aplikaciju EazyOil i isprobaju lagodno točenje goriva, izjavio je Duje Roje, predstavnik tima EazyOil.

Članovi ovogodišnjeg stručnog žirija bili su Damir Sabol – investitor i serijski poduzetnik, Luka Abrus – suosnivač i direktor tvrtke Five, Vedran Blagus – investicijski menadžer u fondu South Central Ventures i Michał Bajd – predstavnik InnoEnergya. Odabrani hrvatski predstavnik PowerUp! 2020 EazyOil predstavit će se na međunarodnom velikom finalu u lipnju, a natjecat će se za vrijedne novčane nagrade od 50.000, 10.000 ili 5000 eura, dok će najboljem biti ponuđena i dodatna investicija EIT InnoEnergyja te nagrade partnera poput Amazon Web Services, Revolut ili SpeedUp Group.

Nagradu publike osvojio je startup eAgrar, koji je predstavljao Slaven Damjanović. eAgrar je sustav koji omogućuje praćenje stanja poljoprivrednih usjeva temeljeno na IoT uređajima i naprednoj obradi podataka. Zahvaljujući eAgraru poljoprivrednici mogu mirno spavati jer im on dojavljuje informacije o mogućoj pojavi bolesti, mraza ili potrebi za navodnjavanjem.

Natjecanje organizira EIT InnoEnergy u 24 zemlje srednje i istočne Europe već šestu godinu zaredom, a ove se godine prijavilo ukupno 425 tvrtki u ranoj fazi razvoja. Hrvatski je partner natjecanja Invento Capital Partners, koji je za hrvatske natjecatelje organizirao državno finale te im otvorio direktan put do europskih investitora. U Hrvatskoj je ove godine u finalu sudjelovalo šest odabranih startupova s iznimno inovativnim i zanimljivim projektima.

Ovo je šesto izdanje PowerUp Challengea koje organiziramo i prvi put online. Zajedno s EIT InnoEnergyem pokrenuli smo novu platformu za komunikaciju koja će nam u budućnosti omogućiti podršku mladim poduzetnicima bez obzira na to gdje su. PowerUp! Challenge izvrsna je prilika za hrvatske startupove koji se žele predstaviti investitorima, a dobar je primjer i naš prošlogodišnji pobjednik hrvatskog finala AMPNet, koji je osigurao investiciju od 150.000 eura. Čestitam svima koji su sudjelovali na PowerUp!2020, a ovogodišnjim pobjednicima također želim puno uspjeha s investitorima, izjavio je Dalibor Marijanović, osnivač Invento Capital Partners, hrvatskog EIT InnoEnergy HUB-a.

Finalu natjecanja prethodile su PowerUp Bootcamp online radionice na kojima su timovima održane edukacije o razradi i unaprjeđenju poslovnog modela, intelektualnom vlasništvu te vještinama predstavljanja, a sudionici su dobili i korisne informacije o mogućnostima financiranja i suradnje na međunarodnom tržištu kroz Europsku poduzetničku mrežu i druge programe HAMAG-BICRO-a, koji je partner natjecanja.

HAMAG-BICRO središnja je agencija za potporu poslovnom razvoju malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj. Kroz naše programe i aktivnosti pružamo potporu poduzetnicima u svim fazama poslovnog procesa, od istraživanja i razvoja, komercijalizacije pa do internacionalizacije poslovanja. Događaj InnoEnergy PowerUp financiramo i podupiremo kroz projekt Europska poduzetnička mreža već nekoliko godina jer na taj način dajemo konkretnu podršku razvoju novih inovativnih ideja i rješenje iz područja obnovljive energije, pametnih tehnologija i mobilnosti, izjavio je Mate Kovač, v. d. ravnatelja Sektora za razvoj i podršku korisnicima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti