Tehnologija prepoznavanja slika postala je od sve većeg interesa, pa je tako Amazon nedavno lansirano Flow, a koji omogućuje korisnicima da identificraju proizvod tako da ga poslikaju. Korisnici zatim mogu kupiti taj proizvod direktno na Amazonu.

Problem u svim tim servisima je što su još uvijek relativno spori. Slika se mora uploadati na internet gdje se zatim obrađuje, a cijeli proces traje dosta dugo, možda predugo za nestrpljive korisnike. Servisi poput ovog moraju biti vrlo brzi i učinkoviti.

Tajvanski startup Viscovery razvio je tehnologiju kojom prilično odstupaju od standardnih servisa, barem što se tiče vremenske razlike potrebne za prepoznavanje slika. Kao što se vidi iz primjera ispod, njihova tehnologija vrlo brzo može prepoznati proizvod iz fizičkog časopisa.

Tajna u njihovim servisu jest da aplikacija slike prepoznaje u offlineu, odnosno slike koje poslikate ili na koje usmjerite kameru ne trebaju se uploadati na glavni server kako bi se prepoznale. Trik je u tome da se slike prepoznavaju unutar same aplikacije.

Ovaj način prepoznavanja slike mogao bi biti od velike koristi za azijsko tržište s obzirom da je kod njih penetracija interneta još uvijek relativno niska, no s velikim rastom. Visocovery će tako pomoći trgovcima kako bi dosegli veći dio tržišta, koji ne bi mogli s tradicionalnim cloud baziranom tehnologijom prepoznavanja slika. Također, ovaj startup u potražnji je za A serijom investicije kako bi ubrzali razvoj i rast u Aziji i ostatku svijeta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju