Steam u svoju aplikaciju uvodi nove komunikacijske funkcije nalik Discordu

Discord je najveća komunikacijska platforma za gamere s više od 130 milijuna korisnika. Steam to želi promjeniti.

Filip Krizmanić | 25.07.2018. / 16:19

Glasovni chat (Foto: Getty)
Glasovni chat (Foto: Getty) (Foto: Getty)

Steam je započeo s uvođenjem dugoočekivanih funkcija koje će olakšati povezivanje i komunikaciju između igrača. Valveova aplikacija Steam već dugi niz godina gotovo bez konkurencije dominira tržištem mrežne prodaje videoigara, ali chat dio aplikacije nikada nije istinski zaživjeo.

Promjene u Steamovoj aplikaciji baziraju se na proširivanju mogućnosti chata i dizajnu. Nove funkcije će tako sada dozvoliti dijeljenje GIF-ova i bogatih videopoveznica s prijateljima.

Prijatelje je moguće razvrstati po igrama i po grupama koje su dizajnirane poput servera Discorda.

Steamova aplikacija sada sadrži i punu podršku za glasovni chat koji također jako nalikuje Discordovu zbog istog sustava pozivanja prijatelja na glasovne servere putem poveznica.

Iako je Steam postojao prije Discorda, Discord je svojom pojavom pomeo tržište i privukao gamere kao najbolja komunikacijska platforma za grupni i glasovni chat. Variety prenosi kako danas ima više od 130 milijuna registriranih korisnika i kada bi Discord odlučio otvoriti servis za mrežnu prodaju igara, mogao bi postati Steamov jedini pravi konkurent. 

Usprkos Steamovim naporima da povrati brojne korisnike koji su se prebacili na Discord, pitanje je hoće li im to uspjeti. Discord je u tri godine od svoga nastajanja postao gotovo jedina aplikacija koju gameri koriste u komunikacijske svrhe te Steam nije jedina kompanija koja bi radije da to nije tako.

Tu se nalaze i Electronic Arts, Microsoft i Ubisoft, koji također imaju svoje platforme, ali svaka je u debeloj sjeni Discorda kada se radi o komunikaciji između igrača.

Promjene u Steamovoj aplikaciji možete i sami provjeriti ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti