Microsoft je danas objavio kako se dosadašnji CEO Steve Ballmer odlučio povući s te pozicije u narednih 12 mjeseci, nakon što se završi proces imenovanje njegovog nasljednika.

Do tada će Ballmer obavljati svoju funkciju kao i do sada te provoditi transformaciju Microsofta u kompaniju koja je fokusirana na uređaje i usluge koji omogućuju svima da se bave onime što najviše vole.

"Ne postoji savršeno vrijeme za ovakvu vrstu transformacije, ali sada je pravo vrijeme za to. Prihvatili smo novu strategiju razvoja i novu organizaciju, te imamo nevjerojatan tima na čelu tvrtke. Od početka moji su planovi oko umirovljenja bili usmjereni vrijeme transformacije Microsofta u kompaniju koja nudi uređaje i usluge. Sada je potreban CEO koji će biti na raspolaganju dugo vremena i pratiti ovaj novi smjer. – objasnio je Steve Ballmer."

Upravni odbor Microsofta imenovao je posebni odbor koji će rukovoditi cijelim procesom, a sastoji se od Johna Thompsona, kao nezavisnog upravitelja, Billa Gatesa, predsjednika odbora, predsjednika odbora za reviziju Chucka Noskia i predsjednika odbora za naknade Stevea Luczoa. Odboru će pri izboru pomagati i Heidrick & Struggles International, vodeći tvrtke za zapošljavanje upravnog osoblja, a u izbor će ući interni, ali i vanjski kandidati.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju