Stigao je finalni Microsoft Edge za Android i iOS

Nakon što je definitivno odustao od svoje platforme za mobilne uređaje, Microsoft se fokusirao na svoje aplikacije

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 02.12.2017. / 12:47

Microsoft Edge za Android i iOS
Microsoft Edge za Android i iOS

Windows Mobile je, definitivno, sada je svima jasno, promašeni projekt Microsofta u unaprijed izgubljenoj borbi protiv dominacije Androida i iOS-a. Godinama su balansirali na rubu, a onda su u Redmondu shvatili da je bilo kakav pokušaj osvajanja zamjetnijeg dijela tržišta u stvari iluzoran, stoga su se fokusirali na vlastite aplikacije za Googleovu i Appleovu mobilnu platformu. Jedna od takvih aplikacija je svakako i Microsoft Edge, web preglednik kojega koristi sve više korisnika na desktop operativnim sustavima, a sada će prigodu imati i na mobilnim.

U listopadu je krenula Microsoft Edge Preview inačica za Android i iOS, u Microsoftu su procijenili da je vrijeme i za stabilnu inačicu koja može u produkciju, pa je tako ovaj internet preglednik dostupan za preuzimanje na spomenuta dva mobilna operativna sustava. Nažalost, u prvoj “rundi” samo će dio odabranih korisnika na iOS-u i Androidu imati tu privilegiju mogućnosti instalacije Microsoft Edgea u finalnoj verziji. Što se tiče iOS-a, dostupan je u Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj i Kini.

Android inačica je dostupna u Kanadi, Australiji i Indiji, ali je Microsoft najavio kako će “vrlo brzo” Microsoft Edge biti dostupan i na ostalim tržištima. Ako koristite Microsoft Edge na stolnom računalu ili prijenosniku, svakako ćete cijeniti mogućnost “prebacivanja” između desktopa i mobitela “u oba pravca”, a stabilna verzija donosi vam i sinkronizaciju zaporki, mogućnost podešavanje noćne teme i još poneku zgodnu značajku. Više u svemu možete pročitati u službenoj Microsoftovoj objavi ovdje.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti