Stigao je novi Google Chrome 63, evo što donosi

Nova inačica najpopularnijeg internetskog preglednika na svijetu donosi poboljšanja uglavnom za naprednije korisnike

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 11.12.2017. / 08:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google Chrome i dalje je najpopularniji internetski preglednik na svijetu i kao takav ima nepisanu obvezu konstantno producirati nove funkcije i nova izdanja. Google, naravno, čini upravo to, stoga je u produkciju pustio novu verziju Google Chrome 63, koja je dostupna za sve korisnike Microsoftovih Windowsa, Appleova macOS-a ili neke od brojnih distribucija operativnog sustava Linux. Uz neizbježna poboljšanja koja se tiču sigurnosti i stabilnosti samog mrežnog preglednika, novi Google Chrome ovom je nadogradnjom uglavnom orijentiran na naprednije korisnike.

Web-developeri tako su dobili mogućnost da unutar samog Chromea koriste najnaprednije CSS manipulacije i izmjene, a jedna je od najvažnijih novosti takozvani “Site isolation”, koji jednostavnim rječnikom rečeno korisnicima otvara veće mogućnosti nadzora i ograničenja vezanih uz pokrenute procese u web-pregledniku. Tako ćete od sada moći vrlo precizno i detaljno konfigurirati na koji će način Google Chrome izvršavati pojedini proces, između ostaloga ćete procese moći i izolirati, kao što samo ime ove nove funkcije govori.

Relativni, a za neke stvarni problem mogao bi se pojaviti zbog većeg zauzeća radne memorije kada se uključuje “Site isolation”, jer nije zanemarivo da bi se memorije mogla koristiti čak do 20% više nego u normalnom, uobičajenom načinu rada.

Više o svim novitetima koje donosi novi Google Chrome možete pročitati na službenom blogu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti