Stigao WordPress 4.0 u beta verziji

Na službenim stranicama WordPressa objavljeno je kako je 4.0 verzija od sada dostupna za preuzimanje no u beta verziji.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 11.07.2014. / 10:04

Stigao WordPress 4.0 u beta verziji

Na službenim stranicama WordPressa objavljeno je kako je 4.0 verzija od sada dostupna za preuzimanje no u beta verziji. 

Naravno, to znači da platforma nije namijenjena za produkciju već za testiranje, no već sljedeći mjesec ova verzija će biti dostupna svima. Što se sve nudi u novoj verziji pogledajte u nastavku. 

Linkovi koje “zalijepite” u tekst (a koji se automatski ugrađuju u post) od sada će imati preview u visual editoru. Media Library od sada će imati i grid pregled, naravno uz već poznati list view. Klikom na određen sadržaj u Media Libraryju bit ćete preusmjereni na prozor gdje ćete moći vidjeti više informacije, veću sliku i gdje ćete moći navigirati kroz sadržaj bez da ga zatvarate. 

Nadalje, nešto promjena dobit će i iskustvo instalacije pluginova, pa će tako same stranice pojedinog plugina s detaljima biti preglednije. Moći ćete odabrati jezik prilikom instalacijskog procesa, uređivač će “inteligentno” mijenjati veličinu, te će se prilikom scrollanja gornji i donji dio fiksirati kako bi vam alatna traka uvijek bila nadomak ruke. 

Uveden je i novi način kako se pomoću tipkovnice i miša upravlja pregledavanjem fotografija u TinyMCE-u. Više informacija o svemu možete pronaći na službenim WordPress stranicama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti