Stigla nova nadogradnja Google+ profila

Ona društvena mreža za koju zlobnici govore da je sve imaju, ali je nitko ne koristi, dobila je novi veliki update. Od jučer Google+ korisnici mogu imati znatno veće cover fotografije, osobne informacije su preglednije sortirane, a stigao je i reviews tab koji sve vaše recenzije mjesta koje redovito posjećujete (npr. najbolja pivnica u gradu) stavlja u jedan tab.

Zimo Zimo Ante Malenica | 07.03.2013. / 11:51

Stigla nova nadogradnja Google+ profila

Ona društvena mreža za koju zlobnici govore da je svi imaju, ali je nitko ne koristi, dobila je novi veliki update. Od jučer Google+ korisnici mogu imati znatno veće cover fotografije, osobne informacije su preglednije sortirane, a stigao je i reviews tab koji sve vaše recenzije mjesta koje redovito posjećujete (npr. najbolja pivnica u gradu) stavlja u jedan tab. No krenimo redom.

Kada dođete na svoj profil, gotovo sigurno ćete primijetiti mogućnost stavljanja daleko veće cover fotografije – da budemo konkretno, pojam „daleko veća“ odnosi se na rezoluciju od 2120*1192 piksela. Umjetnici i svi ostali koji pate na vizualni element imati će dovoljno prostora da izraze svoju osobnost na adekvatan način.

google_about_tabOsim boljeg izražavanja virtualnog identiteta, ljubitelji Googleove društvene mreže imaju na raspolaganju znatno preglednije razvrstane osobne informacije – one su sortirane kroz svojevrsne kartice naziva Basic Information, People, Story, Works, Places i sl. Prednost ovoga je lakša kontrola toga što će biti vidljivo pojedinim krugovima ljudima, tj. bolja kontrola privatnosti putem edit funkcije na pojedinoj kartici.

Što se tiče reviews sekcije, ako ste do sada imali običaj napisati nešto o mjestu označenom na Googleovoj karti, sada će to biti sve grupirano na jednom mjestu. Oni koji to ne žele, mogu naravno i dalje imati tabove po vlastitom izboru, ništa nije fiksirano na profilima.

Za kraj, vrijedi napomenuti još kako je osim nadogradnje profila, update doživjela informativna kartica koja vam daje osnovne informacije kada na Google+ mreži s mišem držite kursor na nečijoj profilnoj fotografiji. Pošto slika govori tisuću riječi, da ne kompliciramo previše s tekstualnim opisima oko toga što je novo:

Pošto je ova nadogradnja Googlea+ nama već dostupna, i vi biste trebali imati mogućnost da si pogledate na što vam liči novi profil.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti