Stiže Mate X2, Huaweijev novi fleksibilni pametni telefon

Huawei će do kraja veljače predstaviti novi fleksibilni smartphone uređaj, Mate X2. Evo što je trenutno poznato o tom uređaju.

Branimir Vorša | 03.02.2021. / 15:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Huawei će 22. veljače predstaviti svoj novi pametni uređaj uređaj, a riječ je o novoj verziji fleksibilnog uređaja koji će nositi naziv Mate X2.

Osim ako u Huaweiju nisu namjerno tajnoviti, slika dijela novog uređaja Mate X2 koju su pokazali u objavi na kineskoj društvenoj mreži Weibo, sugerira da bi isti mogao prijeći na drugačiji dizajn preklopivog ekrana, s fleksibilnim panelom iznutra, poput Samsungove Galaxy Z Fold linije.

Prethodni Mate X smartphone uređaji imali su jedan panel koje se preklapa tako da omata vanjski dio uređaja.

Drugih detalja oko Mate X2 zasad nema, no izgledno je da će i taj uređaj imati isti Kirin 9000 procesor kojeg ima i Mate 40 Pro linija. Isto tako, uređaj neće podržavati Googleove servise, što znači da će njegova privlačnost izvan Kine kod mnogih biti slaba. Za one snalažljivije (i dubljeg džepa, naravno, zbog vjerojatno vrlo visoke cijene uređaja), tu su uvijek opcije instaliranja Googleovih aplikacija na alternativne načine.

Ne treba zaboraviti ni da je SAD promijenio vodstvo te da novi predsjednik Joe Biden može promijeniti pristup sankcijama protiv Huaweija. Međutim, zasad nisu pokazivali ama baš nikakvu namjeru za ukidanjem istih.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti