Stiže nova verzija Microsoftovog Surfacea

Na mreži su se pojavile prve glasine oko nove generacije Microsoftovog hvaljenog hibrida Surface

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.04.2017. / 08:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na tržištu tableta već dugo vremena nismo vidjeli neke velike novitete ili uređaje koji bi ponovno mogli pokrenuti tržište, a sve veći broj korisnika umjesto klasičnih tableta kupuje hibridne uređaje koji se mogu koristiti kao tableti i kao prijenosna računala. Ovakva situacija odrazila se i na Apple koji iz kvartala u kvartal bilježi pad prodaje svojih tableta te vjeruju kako će korisnike ponovno zainteresirati za iPadove s posljednje predstavljenim modelom tableta čija početna cijena iznosi pristupačnih 329 dolara. Usprkos padu prodaje, iPad i dalje dominira ovim tržištem, a osim po broju prodanih primjeraka, ranija istraživanja među korisnicima tableta pokazala su kako su upravo vlasnici iPadova najzadovoljniji sa svojim uređajima.

No, prema rezultatima posljednjeg istraživanja kompanije J.D Power, Appleov tablet ne zauzima više prvo mjesto na ovoj listi, već su najzadovoljniji vlasnici Microsoftovog tableta, odnosno hibrida Surface. Korisnici Surfacea najzadovoljniji su opcijama, ali i dizajnom ovog uređaja koji je od mogućih tisuću bodova na ovoj listi dobio 855. Treba napomenuti kako je ovo istraživanje provedeno samo u SAD-u i odnosi se na zadovoljstvo američkih korisnika te da je Appleov iPad dobio samo šest bodova manje.

Ovo su odlične vijesti za Microsoft koji, ako ćemo vjerovati glasinama, uskoro planira predstaviti novu verziju hibrida Surface. Službenih informacija o modelu Surface Pro 5 još nema, no ovog tjedna neki su tehnološki portali objavili prve glasine vezane uz ovaj uređaj te se, prema njima, Microsoftovi inženjeri nisu odlučili na neke revolucionarne promjene već će samo nadograditi uređaj s kojim su korisnici ionako iznimno zadovoljni. Tako možemo očekivati male promjene u dizajnu i poboljšanje hardvera – umjesto Intelovih Skylake procesora koji pokreću četvrtu generaciju Surfacea Pro, novi modeli isporučivat će se s novijim i snažnijim Kaby Lake procesorima. Dijagonala ekrana trebala bi ostati 12,3 inča, a možemo očekivati verzije s maksimalno do 1TB SSD-a i 16GB memorije te će o ugrađenom hardveru ovisiti i cijena ovog uređaja – trenutno cijena najjeftinijeg Surfacea s Intelovim Core m3 procesorom, 4GB RAM-a i 128GB SSD-a iznosi 799 dolara, dok za najjači model s i7 procesorom, 1TB SSD-a i 16GB memorije treba platiti 2,599 dolara.

Izvor: Business Insider

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti