Stiže pametni krevet koji će riješiti jedan od glavnih problema svakog para

Pametni krevet vjerojatno je želja mnogih parova, a zahvaljujući modernoj tehnologiji, sada je stigao

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 21.06.2017. / 09:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Situacija koju su gotovo sigurno najmanje jednom iskusili svi parovi. Klasična priča o tome kako se s jedne strane “netko znoji i ne može spavati” dok je na drugoj strani kreveta “hladno i zbog toga se također ne može spavati”.

Ultimativno rješenje, barem do sada, nije postojalo, jer je bilo nemoguće pronaći kompromis koji bi zadovoljio “nesretni par iz kreveta”. Ali ipak živimo u vremenima kada zahvaljujući modernoj tehnologiji dobivamo odgovore koji su nam se sve donedavno činili apsolutno nemogućima. Tako imamo prilike upoznati i pametni krevet Smartduvet Breeze koji će brzo i jednostavno riješiti situaciju iz scenarija s početka teksta.

Riječ je o prvom krevetu koji će vam ponuditi mogućnost takozvane “dual-zone” kontrole temperature, nešto slično poput onoga što već godinama imamo kada je u pitanju klimatizacijski sustav u vozilima, koji možete kontrolirati tako da primjerice na prednjim sjedalima bude jedna temperatura, a na stražnjim druga.

Upravo na tom principu “podjele temperature” radi i Smartduvet Breeze, koji će uz pomoć aplikacije dati mogućnost namještanja temperature na svakoj polovici kreveta zasebno.

Uz aplikaciju stiže i “control box” koji se stavlja ispod kreveta i koji je zapravo mozak cijele priče. Iako možda zvuči nemoguće i neizvedivo, autori pametnog kreveta jamče kako ćete s njihovim proizvodom zaboraviti na sve probleme “ispod plahte”, barem kada su u pitanju nesuglasice oko temperature.

Smartduvet će vam se svidjeti i zbog toga što se može sam složiti, što također nije nevažno kada je u pitanju funkcionalnost. Startup iz kanadskog Montreala na Indiegogou je pokrenuo kampanju koja je 24 dana prije isteka višestruko prebacila željeni iznos od 20 tisuća američkih dolara i do sada je prikupljeno 130 tisuća dolara. Očekuje se da će prvi primjerci ovog pametnog kreveta, nakon što se odrade sva završna ispitivanja i kvaliteta kontrole, biti isporučeni tijekom jeseni, konkretno u rujnu.

Do tada će vjerojatno paklene vrućine splasnuti, ali to ne znači da ovo nije nešto što morate imati…

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti